25n
25N
25N

Compromís demana "totes les eines necessàries perquè xiquetes i joves siguen el que vulguen ser"

Compromís demana "totes les eines necessàries perquè xiquetes i joves siguen el que vulguen ser"
10/10/2019 -

Compromís portarà al ple de les Corts del pròxim dimecres, 16 d’octubre, una declaració institucional perquè la cambra autonòmica manifeste i demane a totes les institucions, sectors econòmics i financers, mitjans de comunicació, tercer sector, societat civil i “tota la comunitat internacional” promoure una educació transformadora que done les eines necessàries a les xiquetes i a les joves que “siguen el que vulguen ser”.

“I perquè no dubten que els seus desitjos, metes i ambicions importen per igual que les dels xiquets i els homes”, ha defensat la portaveu adjunta del grup Mònica Álvaro, davant la commemoració aquest divendres, 11 d’octubre, del Dia Internacional de la Xiqueta.

Aquesta data se celebra des de 2011, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides ho va determinar per a “reconéixer els drets de les xiquetes i els problemes excepcionals que les menors confronten a tot el món”, recorda la coalició en un comunicat.

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 5 i la meta 5.1 de l’Agenda 2030 també incideixen en la necessitat de “posar fi a totes les formes de discriminació contra les dones i les xiquetes en el món”.

“Treballar per a acabar amb els estereotips de gènere que suposen una barrera en el desenvolupament de xiquetes i xiquets ha de ser una prioritat”, ha reivindicat la diputada, per a emfatitzar: “Si volem avançar cap a una societat igualitària, hem de posar el focus a impulsar una educació que promoga la igualtat entre les xiquetes i els xiquets”.

Per contra, la també portaveu de Compromís en la comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i LGTBI ha lamentat que “encara hui la discriminació i els estereotips nocius de gènere segueixen presents en la nostra societat”.

Es tracta d’una situació que la coalició creu que pot canviar, “sempre que totes les institucions es comprometen i les xiquetes i joves compten amb el suport per a participar, incidir, construir i liderar el canvi sense por ni discriminació, per a treballar per una justa i veraç representació de les històries de xiquetes i xiquets que desafie les normes socials de gènere discriminatòries”.

Per tot això, la declaració institucional recull l’acord que el parlament valencià emplace al Consell a instar al Govern que impulse polítiques i lleis que fomenten continguts culturals i mediàtics que “permeten que les xiquetes desenvolupen tot el seu potencial des d’una edat primerenca, a través de models a seguir amb els qui puguen identificar-se”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − dotze =