25n
25N
25N

Compromís per Paterna proposa protegir les trinxeres de la Mola i senyalitzar el recorregut de la línia defensiva al seu pas per Paterna

Compromís per Paterna proposa protegir les trinxeres de la Mola i senyalitzar el recorregut de la línia defensiva al seu pas per Paterna
26/08/2016 -

Compromís per Paterna presentarà al proper ple una proposta per tal que les trinxeres de la Línia Immediata defensiva de València, siguen protegides en el seu conjunt. Per a l’organització, resulta imprescindibles catalogar com a Béns de Rellevància Local estes infraestructures realitzades pel govern de la república per tal de defensar el Cap i Casal de l’atac de l’exèrcit feixista.

La línia defensiva consta de 26 quilòmetres de trinxeres búnquers, túnels, llocs de comandament i nius de metralletes entre les localitats del Puig i Riba-Roja. Al seu pas per Paterna, ens ha deixat les infraestructures de guerra de la Vallesa i les de la Mola com a construccions més properes a València.

Segons ha ressaltat el portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón “donada la importància històrica i cultural d’este conjunt defensiu considerem que és fonamental protegir-lo en la seua totalitat. Incloent, naturalment, les trinxeres de la Mola que, a més a més, són el punt defensiu més proper a València”. La proposta inclouria la senyalització d’un sender per tal d’accedir a estes infraestructures bèl·liques connectat amb el que ja s’està realitzant en altres pobles dels voltants.

La petició de Compromís per Paterna està recolzada per diverses associacions culturals i ecologistes, que han insistit en la necessitat protegir tots els elements que formen part d’esta línia defensiva. A més, diverses institucions com el Consell Valencià de Cultura o el Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València també s’han pronunciat favorablement a esta conservació. Esta iniciativa s’afegeix a la proposta presentada pel grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes que busca la protecció integral de les infraestructures bèl·liques de la guerra civil.

“Volem que les trinxeres de la guerra civil de la Mola estiguen protegides, catalogades i senyalitzades. I protegirem també el seu entorn per tal de garantir que estes construccions estiguen en el paratge que els correspon i no envoltades d’altre tipus d’infraestructures que les traguen del seu context geogràfic i històric”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =