25n
25N
25N

Compromís per Europa recorre davant la JEC la seva exclusió del debat sobre les eleccions Europees de TVE

Compromís per Europa recorre davant la JEC la seva exclusió del debat sobre les eleccions Europees de TVE
07/05/2019 -

La coalició Compromís per Europa/Compromiso por Europa ha presentat hui un recurs davant la Junta Electoral Central (JEC) contra el Pla de Cobertura Informativa de les eleccions locals i al Parlament Europeu de RTVE amb el que es deixa a esta formació fora del debat i les entrevistes als candidats.

En este Pla de Cobertura informativa de la Corporació RTVE per a les eleccions locals i al Parlament Europeu es proposa als partits polítics la possibilitat de celebrar un ‘Debat a sis’ amb els candidats d’aquelles formacions que tinguen dos o més eurodiputats al Parlament Europeu, o que, sense tindre representació europea, hagen obtingut la consideració de “grup polític significatiu, per haver obtingut un nombre de vots igual o superior al 5% en recents processos electorals a l’àmbit nacional. Amb aquests criteris TVE ha convocat al debat a PP, PSOE, U.Podemos, Ciudadanos, ERC i VOX.

A més, també s’estableix que ‘Los Desayunos’ oferirà entrevistes amb els candidats a les eleccions municipals i autonòmiques, seguint el mateix criteri, excloent també a Compromís per Europa.

Compromís per Europa recorda en el seu recurs que la seua coalició està formada per Compromís, En Marea, la Chunta Aragonesista, Nueva Canarias o Més per Mallorca, entre d’altres i tant Compromís com En Marea, van obtindre, en les passades eleccions europees, representació al Parlament Europeu amb un diputat cadascun, en total dos. Compromís amb Jordi Sebastià Talavera i En Marea amb Lidia Senra Rodríguez, cosa que RTVE no ha tingut en compte.

En el recurs s’explica també que “tal com disposa la LOREG la representació a les coalicions se li reconeixerà d’acord amb els resultats obtinguts per alguna de les formacions integrants. Sobre la base del Pla de Cobertura informativa citat anteriorment, correspondrà a la nostra coalició participar en el debat per tindre dos eurodiputats electes el 2014, com tindre les corresponents entrevistes, més si tenim en compte la forta representativitat municipal de Compromís i altres de les forces de la coalició. Seria contrari al dret de preservar la pluralitat que una força que ostenta l’alcaldia de la tercera capital espanyola, no se li concedisca ni un segon de participació a la televisió pública, RTVE”.

“Al nostre entendre esta fórmula no obeeix a criteris jurídics ni que respecten els principis de pluralisme polític ni de neutralitat informativa, més bé sembla que obeeix a criteris polítics que no tenen lloc en un pla de cobertura informativa d’una televisió pública. Per tot això, se sol·licita poder participar en el debat de la televisió pública RTVE, així com en les entrevistes que tinga a bé programar este ens públic “, conclou el recurs de Compromís per Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

museo prehistoria