25n
25N
25N

Compromís demanarà retirar la medalla de Catarroja al rei emèrit

Compromís demanarà retirar la medalla de Catarroja al rei emèrit
14/04/2021 -

Compromís ha presentat una moció per a demanar en el ple de l’Ajuntament de Catarroja la retirada de la medalla de la Vila de Catarroja al rei emèrit, Juan Carlos I.

Segons ha indicat la coalició en un comunicat, en l’argumentació de l’escrit s’assenyala que aquesta retirada es proposa atenent “que no es compleixen els mèrits que acrediten aquesta concessió atorgada el 17 de juny de 1972”.

En la moció han assenyalat que les últimes informacions “evidencien que no reuneix els requisits establits pel reglament vigent especial d’Honors, recompenses i distincions de l’Ajuntament de Catarroja, aprovat pel Ple de la corporació en la sessió ordinària celebrada el 29 d’abril de 1988”.

Aquest reglament estableix que “l’Ajuntament de Catarroja considera un deure moral honrar públicament en aquelles persones que, per les seues elevades virtuts cíviques i la seua excepcional actuació en la societat, constitueixen un alt exemple a imitar, digne de públic reconeixement perquè les seues accions repercuteixen en l’engrandiment de la pàtria i del poble on van nàixer o en el qual van desenvolupar les seues activitats”.

Aquesta distinció també va ser concedida en la mateixa sessió plenària al dictador Francisco Franco. En aquest cas ja va ser revocada, també a proposta del grup municipal de Compromís en el ple ordinari del mes de desembre de 2012, complint així el manament de la llei 52/2007, de memòria històrica.

La moció, presentada el 14 d’abril, 90 aniversari de la proclamació de la II República, suposa també la “reivindicació per part del grup municipal de Compromís dels valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat entre les persones i també des del poble valencià a la resta de pobles del món”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

museo prehistoria