25n
25N
25N

Compromís organitza unes jornades sobre la Llei Trans Valenciana com a exemple de la normativa estatal

Compromís organitza unes jornades sobre la Llei Trans Valenciana com a exemple de la normativa estatal
22/05/2021 -

Compromís ha organitzat aquest dissabte unes jornades de formació amb diverses taules redones sobre la Llei Trans Valenciana i la Llei Trans estatal en les quals han participat responsables institucionals i diverses entitats encarregades de la redacció d’ambdues normatives.

L’objectiu és visibilitzar el treball dut a terme des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a protegir els drets de les persones trans i construir sinergies amb les plataformes que participen en la redacció de la Llei Trans estatal per tal de continuar avançant en la construcció d’una societat més justa i democràtica.

“Aprovar la primera llei del Botànic va suposar una fita en la democràcia, ja que aconseguirem atorgar drets que no perjudiquen ningú i beneficiem realitats de persones que ho teníem molt més difícil per formar part de la societat. Que Manuel o Laia puguen demanar feina com a Manuel i com a Laia, no crec que puga fer mal a ningú i ens dona dignitat com a poble i com a servidores públiques” ha manifestat la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives Mónica Oltra.

“No aprovar la Llei Trans estatal quatre anys després d’haver aprovat la Llei Trans Valenciana, suposa que encara ens queda molta lluita per davant pels drets de les persones” ha assegurat Oltra qui s’ha mostrat convençuda que la Llei Trans estatal s’aprovarà abans o després, “d’igual manera que es va aprovar la Llei Contra les Violències Masclistes, el matrimoni LTGBI o el dret de les dones a l’avortament”.

Per a Oltra, “la mirada del feminisme és la que no deixa a ningú enrere, la que reconeix les diversitats, la que posa en el centre la vida. Per això és important que totes juntes treballem a dignificar les cures, remunerant-les i compartint-les amb els homes i apostant per la llibertat a ser i a expressar-se, sense deixar ningú enrere. Hem de parlar d’ecofeminisme, del futur que ens espera després d’una crisi climàtica i sanitària. Hem d’apostar per un nou model econòmic i posar els primers fonaments en la Llei d’igualtat. Hem de parlar de les pensions que són totalment masclistes i com canviar-les. Hem de treballar per totes les dones que encara estan enganxades als pisos de fang i no sols per aconseguir trencar sostres de vidre, en definitiva, hem de parlar de continuar avançant en drets perquè totes les persones puguen ser felices sense demanar permís”.

Tres taules redones

La jornada s’ha iniciat amb una taula redona dedicada a la Llei Trans Valenciana, Compromís ha comptat amb la participació del Director General d’Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, la divulgadora, activista y vocal al Consell Consultiu Trans per CCOO-PV, Kristal Calvo, i la regidora en Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València i coordinadora de la sectorial LGTBI de Compromís, Luisa Notario.

Pel que fa a la segona taula redona sobre la Llei Trans estatal, la coalició a comptat amb la participació de la Vocal de feminismes FELGTB, Mar Ortega, la representant de Lambda en el procés de participació de la llei estatal, Maria Homsani, i la coordinadora de Dones amb Compromís, Anna Perpinyà.

Per últim, Compromís ha organitzat una xerrada amb tots els participants on s’ha analitzat les principals polèmiques generades per la redacció de la Llei Trans estatal i la necessitat de garantir una normativa que garantisca l’autodeterminació de gènere, un dret humà fonamental que no perjudica a ningú, combat la transfòbia i que ens posiciona com una societat més igualitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 4 =