25n
25N
25N

Compromís per Montcada ofereix a PSPV un "pacte de progrés" per a formar govern de coalició

Pep Esplà, Compromís per Moncada / CPM

Compromís per Montcada ofereix a PSPV un "pacte de progrés" per a formar govern de coalició
29/08/2019 -

La formació de Compromís en la localitat de Montcada, en l’Horta Nord, un acord per a formalitzar un “pacte de progrés” i un govern de coalició, que proporcionaria una majoria “estable”; totes dues formacions juntes superen en un la majoria absoluta del ple municipal.

Ahir la formació valencianista va entregar al PSPV local el document. S’ha entregat a l’Alcaldessa, Amparo Orts, i al secretari local del PSPV i Primer Tinent d’Alcaldia, Agustín Sales, amb la intenció de conformar un govern de coalició que done estabilitat i una majoria absoluta còmoda durant els pròxims 4 anys.

Des de Compromís creuen que aquesta coalició respectaria el desig de la majoria de la població de la localitat: “El PSPV ha optat per pactar amb la dreta de PP i C’s les primeres mesures de la legislatura, com els sous i els alliberats, però la ciutadania de Montcada no va votar això. No va donar la majoria absoluta a cap partit i va votar que les forces d’esquerres s’entengueren i arribaren a un pacte de progrés que porte avant els reptes de futur que té Montcada”.

La negociació per a arribar a aquest pacte es va trencar a principis de juny degut a les incompatibilitats des del punt de vista organitzatiu, encara que sí que es va arribar a una sèrie d’acords programàtics. Compromís va demanar la vicealcaldía, tres membres en la Junta de Govern Local, dues Presidències de Comissions, la representació en l’EMSHI i les regidories de Promoció Econòmica, Joventut, Cultura, Educació, Diversitat Funcional, Participació Ciutadana i Memòria Històrica.

“Negociar, per a nosaltres, significa cedir i renunciar. L’amenaça de la dreta i el silenci de l’equip de govern i del PSPV ha fet que hàgem reflexionat per a trobar la millor solució per al bé de la nostra ciutat. No demanen gens impossible, simplement volem regidories amb pes per a gestionar-les i portar avant les polítiques que necessita Montcada”, expressa el partit en el comunicat.

Així, Compromís entraria a l’equip de govern sol amb dos representants en la Junta de Govern i les regidories de Joventut, Cultura, Diversitat Funcional i Participació Ciutadana. “No demanem cap regidoria important, són els nostres mínims. El PSPV ja no té cap excusa per a no pactar en nosaltres i conformar el govern que Montcada va decidir el 26 de maig. Si continua preferint pactar amb PP i C’s, el PSPV estaria enganyant als ciutadans que el votaren”, ha sentenciat Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 19 =

Informacion coronavirus
escalante
el puig