25n
Orgull
Orgull

Compromís admet "malestar" després del sí del Consell en el CPFF: "No estava pactat en el Botànic"

Compromís admet "malestar" després del sí del Consell en el CPFF: "No estava pactat en el Botànic"
23/08/2018 -

El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha admés l’existència d’un “malestar” en el si de la formació després d’assabentar-se “en temps real” del vot a favor de la Generalitat a l’objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), un sí que “no estava pactat” en el Botànic”.

“No s’entén, ja que la posició de força del poble valencià estava a mantenir aqueixa abstenció –com en la reunió de juliol– i solament canviar-la amb una millora substancial en el tracte” als valencians, que “ha sigut molt negatiu durant les últimes dècades” i que aquesta legislatura “de moment no s’entrelluca que vaja a millorar”, ha dit en declaracions als mitjans.

Al seu judici, l’acord que va permetre aqueix vot a favor a canvi de mesures que suposaran 850 milions d’euros addicionals per a la Comunitat, no suposa un avanç “substancial” perquè esperaven una aposta “ferma” per la revisió del sistema de finançament i el repartiment d’inversions i no ha sigut així.

Les noves aportacions a la Comunitat Valenciana són les mateixes qüestions que s’ofereixen a altres comunitats autònomes, com una bestreta de l’IVA, com el sostre de despesa i això no suposa cap solució per al problema valencià. Respecte a la Marina, un poc decebuts ja que hauria de condonar-se el deute al 100% i sembla que no serà així. Esperem que es repense una mica, com s’ha d’abordar el tema i que es busque solució per al que necessita el poble valencià que és el que s’esperava del govern central”.

L’acord no pal·lia la situació d’infrafinançament i infrainversions per al poble valencià. En el cas de la Marina, per exemple, esperaven que es perdonara el 100% del deute com ha passat en altres ciutats i no s’ha fet, això és un altre agravi per als valencians i valencianes. No podem estar-ne contents”.

Segons ha dit, els diputats de la coalició en el Congrés seguiran treballant en la mateixa línia que fins hui i seran “coherents” quan es vote aqueix objectiu de dèficit: “Si no hi ha canvis substancials, no hi ha cap motiu per a canviar aqueixa posició de vot”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + cinc =