25n
25N
25N

Compromís porta al ple del Senat a Montero per l'ofec econòmic del País Valencià

Compromís porta al ple del Senat a Montero per l'ofec econòmic del País Valencià
07/09/2019 -

En el ple del Senat del pròxim dimarts, la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, haurà de comparéixer i contestar “Quina és la “fórmula” que té prevista la Sra. Ministra d’Hisenda, tal com ha manifestat, per a transferir a les CCAA els diners que els deu abans del 15 de desembre?”.

Mulet, portaveu aquest mes del grup parlamentari de l’Esquerra Confederal aprofitarà la compareixença de la ministra per a remarcar que en el cas valencià a més dels problemes compartits amb altres territoris per la falta d’entregar està el problema endèmic de l’infrafinançament històrica i el deute acumulat per aquesta pràctica, “no entenem com la ministra pot anunciar per al 15 de desembre aquesta transferència i no ara mateix, totes les comunitats haurien d’estar fent ja els pressupostos del 2020 i estan ofegades per la paràlisi a la qual el PSOE ha sotmés a l’Estat des de les eleccions d’abril. Així i tot, en el cas específic valencià, demanem que no es limite a una hipotètica reforma del sistema, i fins que aquesta es produïsca, s’aproven mecanismes temporals de compensació que garantisquen a la Generalitat Valenciana la prestació dels serveis públics, i no s’obliden d’una quitació del deute il·legítim i assumpció del pagament del deute històric amb els i les valencianes”

Compromís ja va exigir al PSOE per a votar a favor de la investidura, que en els huit primers mesos de govern s’articule una proposta en la qual es concrete la ponderació per població del nou Sistema de Finançament Autonòmic, mitjançant el qual es garantisca un finançament just per als valencians i valencianes, i que mentre aquesta reforma no es produïsca, s’aproven mecanismes temporals de compensació que garantisquen a la Generalitat Valenciana la prestació dels serveis públics al mateix nivell que la resta de l’Estat. Incloent el FOGA històric del País Valencià, des de 2015 (344 milions € aprox.).
Igualment, Compromís reitera el lliurament immediat de les entregues els lliuraments a compte a les Comunitats Autònomes (450 milions € aprox. addicionals per a la Generalitat); així com la compensació per la reducció de la mensualitat de l’IVA que es va realitzar l’any 2017.
Aquesta pregunta al Senat es produirà a partir de les 16.00 hores del dimarts dia 10, i ja sigut inclosa en l’ordre del dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 5 =

Informacion coronavirus