25n
25N
25N

Compromís planteja que la llei educativa estatal incloga itineraris formatius obligatoris fins als 18 anys

Compromís planteja que la llei educativa estatal incloga itineraris formatius obligatoris fins als 18 anys
26/09/2020 -

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat les esmenes de la coalició al projecte de llei educativa del govern espanyol, en les quals planteja, entre altres mesures, elevar el període vital dedicat a la formació obligatòria dels 16 als 18 anys amb la finalitat que quan l’alumne arribe a la majoria d’edat “compte amb algun dels diferents reconeixements acadèmics que es poden obtenir a través dels itineraris formatius disponibles”.

Baldoví ha defensat aquesta proposta, que té per objectiu “fer que l’escola pública siga el nucli de la societat” i “un pont entre la comunitat educativa i els barris, associacions culturals i esportives o bandes de música”.

D’aquesta manera, les administracions competents en treball i educació crearan itineraris formatius a través de la inserció en el món laboral, mitjançant contractes de formació i pràctiques, als quals es podrà accedir a partir dels 16 anys, ha indicat Compromís en un comunicat.

La proposta de la coalició “reforça la importància” de l’assignatura Educació en Valors Cívics i inclou entre els principis pedagògics l’educació afectiva-sexual entre totes les àrees i els nivells educatius amb l’objectiu proporcionar a xiquets, xiquetes i joves els coneixements, actituds, habilitats i valors que necessiten per a viure la seua sexualitat de manera positiva i llibre de riscos.

A més, la coalició vol que l’alumnat es forme en drets laborals des de l’ensenyament obligatori “com a eina de protecció i apoderament dels treballadors i treballadores des del coneixement dels drets individuals i col·lectius”, que es dote d’una major importància a l’activitat física i de l’esport i que s’equiparen els estudis professionals de música, dansa i arts escèniques a la resta dels ensenyaments professionals existents per a dotar-les de major ocupabilitat.

Compromís també ha proposat que s’equipare el dret d’ensenyament de la llegua pròpia a la llengua castellana i que se secunde administratiu per a “promoure la metodologia dels programes d’immersió lingüística per a l’alumnat que té com a llengua vehicular familiar el castellà o una llengua estrangera”.

Finalment, “seguint les recomanacions dels consells de la joventut”, Compromís proposa un nou capítol a la llei que “reconega i impuls l’educació no formal i el voluntariat juvenil com a eina educativa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − huit =

bombers