caixa popular

Compromís reclama que la llei incloga criteris objectius per a repartir les inversions de l'Estat entre CCAA

Compromís reclama que la llei incloga criteris objectius per a repartir les inversions de l'Estat entre CCAA
24/09/2018 -

Compromís ha registrat una iniciativa en el Congrés reclamant al Govern que incloga “criteris objectivables de necessitat econòmica” en la Llei General Pressupostària amb la finalitat de garantir un repartiment transparent del finançament autonòmic i de les inversions de l’Estat.

Així mateix, la formació valenciana ha exigit a l’Executiu el reconeixement del dèficit inversor d’algunes comunitats, entre elles la seua, derivats d’un “sistema injust de repartiment actual de les inversions en els Pressupostos”.

Per açò, demanen al Govern compensar aquest “dèficit inversor” en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat i “complir amb els principis i criteris de repartiment de les inversions de l’Estat establits en la Constitució i en l’ordenament jurídic-pressupostari”.

Tot açò forma part d’una proposició no de llei que el portaveu econòmic de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha registrat aquest dilluns en la Cambra baixa amb la finalitat de sotmetre-la a debat en la Comissió d’Hisenda.

DEMANA ACABAR AMB UN “MERCADEIG” D’INVERSIONS

Candela recorda que la pròpia Constitució “exigeix realitzar una assignació equitativa dels recursos públics” i la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes que “les inversions que efectue directament l’Estat i el Sector Públic Estatal s’inspiraran en el principi de solidaritat”.

No obstant això, critica que aquests preceptes “no s’han complit en cap dels Pressupostos dels últims anys, per la qual cosa la capacitat inversora de l’Estat no ha servit per a mitigar les desigualtats econòmiques entre les comunitats autònomes”.

En concret, el diputat valencià posa l’exemple dels últims Pressupostos aprovats, els de 2018, en els quals detecta diferències entre comunitats autònomes d’entre 250 i 300 euros per càpita”, una circumstància que, segons el parer de Candela, “no pot tornar a repetir-se”.

Així, el portaveu econòmic de la formació taronja reivindica que “el Govern de Sánchez no pot comportar-se com ho ha fet Rajoy durant els últims anys” i defensa uns criteris de repartiment d’inversions per llei “perquè el Govern no puga mercadejar amb els Pressupostos Generals de l’Estat”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 4 =