25n
Orgull
Orgull

Compromís insta el Govern d’Espanya a dialogar amb totes les parts del conflicte a l’Afganistan

arxiu

Compromís insta el Govern d’Espanya a dialogar amb totes les parts del conflicte a l’Afganistan
27/08/2021 -

La portaveu de Compromís en la comissió de Drets Humans de les Corts Valencianes, Cristina Rodríguez, ha presentat una iniciativa per a l’impuls dels processos de diàleg amb totes les parts implicades en el conflicte afganés; com també l’activació de corredors humanitaris, l’aturada de les deportacions i el garantiment del dret a refugi de la població afganesa, com reclamen CEAR i altres ONGD.

Així, la diputada de Compromís en la seua iniciativa destaca més en detall que cal acabar de manera immediata amb les deportacions de les persones afganeses i que cal impulsar en la Unió Europea un pla d’acció conjunt per part dels països membres per a facilitar l’activació dels corredors humanitaris amb l’Afganistan o altres països. Això ha de permetre una eixida ordenada i segura de les persones, les vides de les quals corren perill, i assegurar el posterior acolliment i protecció als països de la Unió. En este sentit es demana a la Unió Europea i als estats membres que acceleren el procés d’atorgar visats.

Així mateix, Rodríguez demana l’increment dels compromisos de reassentament a nivell europeu i estatal de manera complementària als corredors humanitaris, anteriorment esmentats i, de la mateixa manera, accelerar els tràmits de reagrupament familiar i de reubicació.

A la iniciativa sobre el conflicte afganés, la diputada demana que al si de la Unió Europea es treballe també perquè els països amb els quals llinda l’Afganistan no tanquen les fronteres i no s’hi dificulte l’eixida de persones que patixen situacions d’especial vulnerabilitat i que, d’igual forma, siga mitjancera en els processos de diàleg per buscar-hi solucions al conflicte.

La diputada Cristina Rodríguez ha volgut manifestar que “Espanya ha de contribuir al fet que Europa i la comunitat internacional prenguen les mesures necessàries per a garantir els drets humans i la promoció de processos de diàleg i construcció de pau que contribueixen a la solució d’un conflicte tan complex. Per últim, calen canvis profunds tan quantitatius com qualitatius pel que fa a les polítiques de cooperació al desenvolupament per atendre les emergències humanitàries, per garantir els drets humans de totes les persones i per construir una ciutadania responsable i solidària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =