25n
25N
25N

Compromís veu "inajornable" el desmantellament de les instal·lacions de Castor pels seus "elevats costos de manteniment"

Compromís veu "inajornable" el desmantellament de les instal·lacions de Castor pels seus "elevats costos de manteniment"
17/04/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha defensat que “urgent i inajornable” el desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor pels seus “elevats costos de manteniment”.

Compromís ha assenyalat que les auditories entregades a la coalició reflecteixen una inversió de tres milions d’euros en helicòpters i vaixells tan sols entre 2014 i 2017 i que en poc més de quatre anys s’han auditat despeses per valor de 42 milions d’euros, ha detallat en un comunicat.

Carles Mulet ha acusat els governs del PP i del PSOE d’ocultar “aquestes escandaloses xifres” i ha lamentat que “segueixen sense iniciar un procés de desmantellament al qual es van comprometre, van anunciar en període electoral i del qual hui dia no existeix cap novetat més que despesa, despesa i més despesa per a una obra que s’ha demostrat inútil i perillosa”.

Fruit de l’auditoria de Deloitte s’ha conegut, segons incideix Compromís, que l’empresa participada per l’estat Enagás ha percebut 4,2 milions de benefici industrial per gestionar aquestes instal·lacions en la seua xarxa. Ha destacat que “la signatura manté una reclamació contra l’Estat per valor de 50 milions, després que el Constitucional i Suprem anul·laren els cobraments relacionats amb les indemnitzacions a aquest projecte a conseqüència del decret de 2014 del govern del PP”.

Per a Mulet, “els clients continuen pagant interessos i els costos relacionats amb la hibernació de les instal·lacions, la qual cosa suposa estar tirant diners a la mar per mantenir un fiasco en peus que, damunt de perillós, és inútil i que té vàlvules temporals que s’estan deteriorant en haver arribat al final de la seua vida útil, com queda clar en els documents als quals ha tingut accés Compromís, mentre el Govern segueix sense actuar”.

El senador ha assenyalat que “si bé ara és prioritària la lluita contra la pandèmia, se suposa que la resta de l’administració segueix amb el seu treball i, a pesar que l’Administració central s’ha vist sobrepassada per aquesta infraestructura a la qual Compromís sempre s’ha oposat, no es prenen les mesures que es van anunciar de desmantellament després dels contundents informes tècnics de diferents institucions científiques”.

Segons Compromís, els serveis exteriors han suposat un desemborsament de 16,11 milions en 2015 i gastava 3,41 milions en helicòpters i embarcacions de vigilància i transport. Aquests lloguers es van portar també 2,62 milions en 2016 i 2,67 en 2017, ha afirmat la formació.

“En personal 300.000 euros a l’any, un ròssec de despeses com si les instal·lacions estigueren funcionant, quan no serveixen per a res, ni per a emmagatzemar gas ni per a res per al que van ser dissenyades i mal executades per ACS”, ha afegit Mulet, que ha recalcat com “Enagás cobrava 17 milions del sistema gasista per hibernar i mantenir les instal·lacions fins que la xifra va ser corregida a 8,73 milions”. “Tot un despropòsit”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − set =