25n
25N
25N

Compromís reclama al govern central que no envie forces de seguretat a la frontera greco-turca

Compromís reclama al govern central que no envie forces de seguretat a la frontera greco-turca
07/03/2020 -

El grup parlamentari Compromís en Les Corts presentarà una proposició no de llei per a instar al parlament valencià a condemnar “els atacs que s’estan produint cap a les persones en trànsit de la frontera turca amb Grècia per part de les forces policials”, així com els que s’estan produint cap a les persones atrapades en els camps de refugi grecs per part de grups d’ultra dreta, i instarà al govern que no envie forces de seguretat a la frontera greco-turca.

Aquesta iniciativa, promoguda per la diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís en Les Corts, Cristina Rodríguez, també insta al govern d’Espanya a suspendre l’enviament a Grècia de cap agent de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ni cap equipament extra en el marc de l’Equip de Resposta Ràpida de Frontex, com es va anunciar en el Consell de ministres d’Interior europeus celebrat dimecres passat 4 de març.

Així mateix Compromís reclama al govern espanyol que “condemne la suspensió per part de Grècia de l’aplicació de la Convenció de Ginebra sobre l’Estatut dels Refugiats i els atacs a les persones atrapades en els camps de refugi de Grècia, i que garantisquen la tasca d’ONG i periodistes sobre el terreny”.

“Reclamem també a l’executiu de Sánchez que faça tots els esforços possibles per a acabar amb la guerra i la violència a Síria i rebutge el xantatge del Govern de Turquia a la Unió Europea per a obtenir el seu suport en el marc del conflicte a Síria”, ha manifestat.

Segons ha relatat Rodríguez, “en aquest moment, milers de persones es troben a la frontera terrestre entre Turquia i Grècia, especialment en el nord-est del país, i uns altres creuen el Mediterrani fins a les illes gregues”. “Mentrestant, l’extrema dreta grega aprofita la situació d’abandó dels camps de refugi com el de Moira -que acull a 20.000 persones amb una capacitat per a 3.500-, per a atacar a persones refugiades, a periodistes, a ciutadanes compromeses, representants polítics electes i a les ONG que treballen en la zona”, ha manifestat.

PROTECCIÓ DELS XIQUETS

La mort d’un xiquet que es trobava amb prop de 50 persones a bord d’una barca que va bolcar a l’illa de Lesbos (Grècia), és “el tràgic recordatori dels terribles viatges que emprenen els refugiats i migrants més joves a la recerca de la seguretat a Europa”, tal com ha declarat Afshan Khan, directora regional d’UNICEF per a Europa i Àsia Central, i Coordinadora Especial de la resposta a Refugiats i Migrants a Europa.

“Desgraciadament, Khan ha hagut de recordar que protegir a les criatures ha de ser la prioritat. Els xiquets migrants ja són vulnerables i necessiten protecció urgent. Cap xiquet hauria d’haver arriscat més la seua vida o el seu futur pel seu desig d’estar fora de perill”, ha dit Rodríguez.

Al seu torn, l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) ha condemnat els atacs i ha fet una crida a la contenció “després d’una sèrie d’atacs deplorables i actes d’intimidació” a les illes gregues de l’Egeu contra refugiats, migrants i treballadors humanitaris, incloent-hi personal d’ACNUR en Lesbos.

“Per tot això, i al costat de les organitzacions humanitàries, ACNUR i Coordinadora Especial de la resposta a Refugiats i Migrants a Europa, promovem aquesta proposició, ja que no sols no ens podem quedar impassibles davant el que està passat, sinó que no podem permetre augmentar la inestabilitat enviant forces de seguretat espanyoles a la frontera greco-turca”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 9 =

bombers
CCCC
Valencia activa