25n
25N
25N

Compromís guanyaria les eleccions municipals

L’Alcalde de València, Joan Ribó, se situa com el líder millor valorat

Compromís guanyaria les eleccions municipals
29/05/2018 -

El regidor de Relacions amb els Mitjans, Carlos Galiana, ha presentat, aquest matí, l’infobaròmetre municipal, el quart que es realitza en la ciutat de València. Amb un mostreig de 2.307 entrevistes en 287 adreces diferents, aquesta enquesta que, tal com ha informat Galiana, ‘es va realitzar entre els mesos de març i abril, abans que es donaren a conéixer els últims casos de corrupció del PP, i abans també de la moció de censura impulsada pel PSOE, està relacionada amb com valora la ciutadania la política municipal’.

Un 38,3% valora positivament la col·laboració entre Compromís, PSPV i València en Comú

D’aquesta manera, Galiana s’ha mostrat satisfet amb uns resultats que ‘valoren molt positivament al Govern de la Nau’. I és que, d’acord amb aquest infobaròmetre, Compromís seria el partit polític més votat en les pròximes eleccions, sent l’actual Alcalde de València, Joan Ribó, el més votat com a representant del Consistori. En aquest sentit, els resultats de l’enquesta valoren molt positivament, amb un 38,3%, la coalició formada per Compromís, PSPV i València en Comú. Així mateix, i quant a la intenció de vot, els resultats assenyalen que el 12% dels ciutadans votarien a Compromís, seguit de Ciutadans amb un 10,5%, PSOE amb un 9%, PP amb un 8,9% i, finalment, estaria València en Comú amb un 7,4%.

Unes dades que reforcen el Govern valencià actual, però que no són tan favorables per al Partit Popular que es posa a la cua en la majoria dels sondejos. Així, a la pegunta de ‘quina és la probabilitat que, en el futur, mai vote a aquests partits municipals’, el PP és el pitjor valorat amb un 47,2%, seguit de Ciutadans amb un 37,4%, i de València en Comú amb un 37,1%.

Ribó és el líder polític millor valorat amb un 5,4

Quant a la valoració dels líders polítics dels principals partits, Joan Ribó es posa al capdavant com el millor puntuat amb un 5,4. La segona posició l’ocupa Sandra Gómez (PSPV) amb un 5,25, seguida de Maria Oliver (València en Comú) amb un 5, Emilio Monzó (PP) que suspén amb un 4,81 i, finalment, Fernando Giner (Cs) amb un 4,6. Així i tot, i en paraules de Galiana, ‘existeix una gran desafecció amb la política, ja que el 62% dels enquestats estan d’acord amb l’afirmació que estiga qui estiga en el poder, sempre cerca els seus interessos personals’.

L’ocupació i la neteja, els principals problemes que afecten la ciutadania

Un 39,9% dels enquestats creuen que València ha millorat en l’últim any, i han valorat, amb una mitjana de 6, la gestió de l’Ajuntament. D’aquesta manera, entre els aspectes millor gestionats pel Consistori es troben les biblioteques i els museus municipals, els mercats municipals i les festes populars. En aquest aspecte, Galiana ha volgut destacar que ‘malgrat les crítiques que des del PP i Ciutadans s’estan abocant sobre la gestió de les Falles, aquest infobaròmetre demostra que la ciutadania no està d’acord, i ho situa en el tercer lloc del rànquing de la gestió de serveis públics municipals’.

No obstant això, l’ocupació, l’aparcament i la neteja dels carrers segueix sent un dels problemes que més afecta la ciutadania. En aquest sentit, Galiana ha confiat que aquesta percepció vaja canviant, gràcies a les actuacions que es duran a terme. ‘Per a millorar l’aparcament, adequarem vuit solars d’aparcament provisional, a més del futur aparcament de Bruges. I quant a la neteja, creiem que fa falta una major difusió de les accions que estem realitzant, ja que, malgrat haver augmentat el pressupost per a la neteja, l’enquesta mostra que la ciutadania no ho està percebent de la mateixa manera’.

Per districtes, Galiana ha destacat que ‘a la pregunta de quin és el principal problema del seu districte, sis districtes han contestat que cap’. Així i tot, se segueix reflectint, com a principal preocupació, la neteja en districtes com Ciutat Vella, Campanar o Benimaclet; urbanisme a Eixample, Extramurs, Patraix o Jesús; o el transport públic en Pobles del Sud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

CCCC
torrent