25n
25N
25N

Compromís proposa un front comú per a reclamar al Govern més recursos contra la crisi

Compromís proposa un front comú per a reclamar al Govern més recursos contra la crisi
06/04/2020 -

Compromís proposa un acord valencià i un “front comú” de tots els partits per a reivindicar al Govern els recursos necessaris per a lluitar contra l’emergència sanitària del coronavirus i les seues conseqüències econòmiques i socials.

“No és el moment de les retallades que proposa la dreta, sinó de deixar clar que les persones han de ser la prioritat absoluta en aquesta crisi”, ha reivindicat en un comunicat el seu síndic en Les Corts, Fran Ferri.

Sota aquest prisma, la coalició planteja cinc eixos com a base de les reivindicacions entre ells la suspensió de l’aplicació dels límits de dèficit de les comunitats autònomes per a invertir en sanitat i en mesures socials i econòmiques per a mitigar l’impacte de la Covid-19.

També demana la creació d’un fons d’emergència amb transferències directes i addicionals a la Generalitat per a Sanitat, la suspensió del pagament dels interessos del deute generat pel FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) i la transferència immediata dels 283 milions de la liquidació de l’IVA de 2017.

Finalment, exigeix al Govern PSOE-Unides Podemos que permeta als ajuntaments utilitzar els romanents de tresoreria per a fer front a aquesta crisi i injectar diners en l’economia productiva.

Amb aquestes receptes, Compromís insta al Govern que siga “coherent” i aplicació a Espanya les mesures que reclama a Europa: més recursos per a enfortir serveis públics, ajudar a les víctimes de la crisi i dinamitzar l’economia productiva en clau de sostenibilitat. “La gestió de la Generalitat està demostrant molta ambició i valentia, però necessitem més recursos per a la previsible crisi econòmica que ens acompanyarà un temps”, ha defensat el seu portaveu.

Per contra, Ferri ha lamentat que “alguns grups de la dreta valenciana, com a Ciutadans, proposen retallades de 3.000 milions d’euros al pressupost de la Generalitat; sembla que vulguen aplicar les mateixes receptes que en la crisi de 2010”. “Tenim clar que no podem caure en els mateixos errors: si en aquella crisi la prioritat absoluta va ser rescatar als bancs, en aquesta la prioritat han de ser les persones i el seu benestar. I, per a aconseguir-ho, les comunitats autònomes són un instrument clau”, ha reivindicat.

I ha reblat: “Mentre continuem reclamant un finançament just, més necessària que mai, plantegem un front comú per a establir una agenda amb mesures immediates que ens permeten continuar liderant des de la Generalitat una eixida justa i equitativa en aquesta crisi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 14 =

bombers
bombers