25n
25N
25N

Compromís exigeix per a passar de l'abstenció al sí que "els interessos valencians han d'estar sobre la taula"

E.P

Compromís exigeix per a passar de l'abstenció al sí que "els interessos valencians han d'estar sobre la taula"
23/07/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i líder de Compromís, Mónica Oltra, ha explicat que perquè la coalició passe de l’abstenció al vot afirmatiu a la investidura com a president del Govern del socialista Pedro Sánchez “els interessos valencians han d’estar sobre la taula d’una forma concreta”.

Oltra ha realitzat aquestes manifestacions als mitjans preguntada per la decisió de l’Executiva de Compromís d’abstindre’s en la votació de hui al no complir-se peticions com que s’establisca un calendari per a la reforma del sistema de finançament autonòmic.

“Hauria sigut desitjable –ha reconegut– que la investidura isquera a la primera, però nosaltres defensarem que o els interessos valencians estan damunt de la taula d’una manera concreta, no com un desig ni com un ‘l’apuntem en la paret’, o per descomptat per a aqueix viatge de moment ens situem en l’abstenció”.

Així mateix, ha remarcat que “amb les ganes de fer un govern que podria ser un calc del Consell del Botànic, fan falta compromisos concrets amb els valencians i valencianes perquè nosaltres passem d’aqueixa abstenció a un vot afirmatiu”. “Espere que es produïsca en les pròximes hores; el nostre plantejament és la defensa dels interessos valencians”, ha insistit.

Preguntada per si la posició de Compromís és definitiva, Oltra ha contestat que “no hi ha gens definitiu i menys en política”. “Tot pot canviar però han de donar-se passos per part de qui necessita els vots i de moment no podem dir que s’hagen fet ni tan sols uns passos mínimament acceptables sobre un acord de mínims que vam oferir: que hi haja una calendari de la reforma del finançament o que l’Estat aporte el 50% per a la dependència”.

“Són coses molt senzilles que estan en les lleis i no acceptar ni tan sols això, dient que la dependència es finançarà progressivament conforme al pressupost és no dir res. En política per a arribar a acords s’han de dir coses”, ha resolt.

“APRENDRE DEL BOTÀNIC”

Per part seua, el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha incidit, abans de la celebració de la Diputació Permanent, en què l’Executiva va decidir l’abstenció, però ha recalcat que aqueixa abstenció “pot moure’s cap a un sí o cap a un no depenent que Sánchez entenga que s’han d’arribar a acords i a consensos” i li ha aconsellat que “aprenga del govern de coalició que s’ha aconseguit ací en parlar primer de polítiques i després de persones”.

Ferri ha recalcat que és “importantíssim” que concreten les demandes realitzades en atenció als interessos valencians perquè en l’acord que ens ha traslladat el PSOE “només hi ha vaguetats que no són suficients per als valencians”.

“Algun hauria d’explicar per què el que és vàlid per al Botànic no valen per a un pacte Estatal perquè hi ha unes discrepàncies molt clares entre el que diu el PSPV i el PSOE”, ha exigit.

Per això, ha confiat que el PSOE es moga abans del dijous, en la segona votació, i que “per una vegada pense en els valencians i deixe de tractar-nos com a ciutadans de segona”. En aqueix sentit, ha recordat que hi ha 32 diputats triats en la Comunitat Valenciana, Joan Baldoví és un d’ells, que “haurien de treballar per la nostra terra”, ha reclamat.

“Ara estem en una abstenció que pot anar a un sí, però si Compromís i Unides Podemos arriben a un acord que no recull solucions als problemes dels valencians podem estar més prop d’un no”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 12 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020