25n
Orgull
Orgull

Compromís exigeix al Govern mesures per a "millorar la qualitat i seguretat" del tren convencional

Compromís exigeix al Govern mesures per a "millorar la qualitat i seguretat" del tren convencional
27/08/2019 -

El representant de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha interpel·lat al Govern d’Espanya sobre diferents mesures encaminades a millorar l’operativitat i servei del transport amb tren convencional, alguna cosa que al seu judici “podria redundar en benefici dels territoris pels quals passa”, ja que segons ha denunciat “la falta d’inversió repercuteix directament en la qualitat i en la seguretat dels serveis, que al seu torn impacta en el nombre de passatgers”.

Així ho ha expressat el senador de Compromís, integrat en el Grup d’Esquerra Confederal, que ha preguntat al Govern quan reduirà les tarifes dels trens Regionals de la C6 fins a Vinaròs (Castelló), davant la “necessitat” de modular-los pel seu “elevat” preu quan en la seua opinió “hauria de costar com un Rodalia, millorar el seu servei, horaris i estendre’l fins a Tortosa (Tarragona)”, segons ha explicat la coalició en un comunicat.

“Els usuaris i veïns del Maestrat i Terres de l’Ebre han assenyalat el benefici que per als seus territoris, universitats, hospitals i instituts, entre altres; podria suposar enllaçar aquests territoris, que en l’actualitat compta amb tan sols quatre Regionals diaris amb parada a Tortosa i un de Rodalia Catalunya amb final a Vinaròs. Renfe no s’ha adaptat a les necessitats de la gent”, ha indicat.

Segons assegura Mulet, en el Maestrat els usuaris han denunciat que els nous serveis de tren Castelló-Vinaròs acumulen retards diaris de forma “injustificada” i que la pràctica “habitual” de desprogramacions de combois previstos, “es temen que s’intensifique en els pròxims mesos amb les obres del tercer fil i els treballs pendents en el Corredor”.

D’altra banda, Compromís ha afirmat que traslladarà les reclamacions d’alcaldes, usuaris de les línies C3 i de les plataformes valencianes que denuncien els problemes de “modernització i falta de puntualitat” dels trens de Rodalia i Mitjana distància.

La coalició denuncia que en el cas de la C3, “Foment no compleix la seua promesa de modernització de la línia”. “El Pla de Rodalia 2010-2020 pressupostava 3.400 milions d’inversió i ni amb governs del PSOE ni del PP en Moncloa ha arribat ni un 5 per cent d’aqueixa inversió en 7 anys”, ha recalcat la formació.

En aqueix sentit, Mulet ha enumerat una sèrie d’incompliments entre els quals es troba: l’augment de la freqüència mitjançant la integració i via doble de la línia, la construcció de noves estacions, l’adequació de totes les estacions, integrar en la línia C3 el baixador de les Coves d’Utiel i l’estació de Camporrobles, el restabliment del servei de baixador a Setaigües, intermodalitat amb la xarxa de metro o la millora de l’accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Pel que ha recriminat que no s’haja complit “res”.

“La falta d’inversió repercuteix directament en la qualitat i en la seguretat dels serveis, que al seu torn impacta en el nombre de passatgers”, ha incidit el senador.

RESTRICCIÓ A les BICIS

D’altra banda, Compromís ha interpel·lat al Govern per la “desencertada” decisió de Renfe de suprimir l’accés amb bicicletes a la línia Saragossa-Terol-València. Una restricció que al seu judici “complica especialment” l’ús de la Via Verda que uneix Ulls Negres amb Sagunt, “la més llarga de l’Estat espanyol i molt utilitzada en aquestes dates per cicloturistes procedents d’Aragó, País Valencià i diferents països europeus”, com assegura que ha denunciat el col·lectiu ‘Pedala’.

“Renfe ha aparcat el servei públic i cancel·la unilateralment, en el pitjor moment possible de l’any, l’accés de bicis als trens, una cosa amb massa repercussions per a territoris tan sensibles com Terol, que requereixen una activitat econòmica com el turisme i més si aquest és sostenible i respectuós”, ha assenyalat Mulet, que ha reclamat canvis per a evitar aquestes afeccions, com que els treballs pendents es realitzen de nit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − huit =