25n
25N
25N

Compromís exigeix al Govern que actue contra les "amenaces" d'un comandament de la Guàrdia Civil a l'alcaldessa de Paiporta

Compromís exigeix al Govern que actue contra les "amenaces" d'un comandament de la Guàrdia Civil a l'alcaldessa de Paiporta
24/07/2020 -

Compromís ha presentat una iniciativa en Les Corts per a condemnar i rebutjar les “reiterades amenaces” contra l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, integrant de la coalició, per part del comandant de la Guàrdia Civil en la localitat valenciana.

Amb la proposició no de llei (PNL), insta el Govern a prendre mesures urgents per a garantir la seguretat de l’alcaldessa i la de tots els ciutadans, a més de depurar responsabilitats i actuar davant els suposats delictes d’odi.

Aquesta petició arriba després que la Guàrdia Civil obrira una investigació interna per a esbrinar si va haver-hi algun tipus de mala praxi arran d’uns àudios publicats per ‘eldiario.es’ en els quals suposadament s’escolta al comandant de la Guàrdia Civil Edmundo Aranda dir, entre altres coses, que “anaren a partir-li les cames” a l’alcaldessa.

Per a Compromís, aquestes amenaces són del tot inacceptables tractant-se d’una autoritat de l’Estat en l’exercici del seu càrrec. “No obstant això, aquest comandant ja va ser suspés en 2019 durant tres mesos per vexacions masclistes contra la mateixa alcaldessa, on va afirmar coses tan greus com ‘aquesta em menjarà el nap'”, denúncia la seua portaveu adjunta, Mònica Álvaro, en un comunicat.

Davant aquesta situació, defensa que “en un estat democràtic no es poden permetre actituds masclistes i amenaçadores per part d’un servidor públic que forma part de les forces i cossos de seguretat i que, per tant, té el mandat constitucional de protegir l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, així com de garantir la seguretat de la ciutadania, de totes i tots”.

Quan es van conéixer aquests enregistraments, l’alcaldessa de Paiporta va demanar empara al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, a més de reclamar a la Fiscalia que actuara d’ofici i que l’institut armat cessara, almenys temporalment, al comandant del seu lloc de treball a Paiporta. Posteriorment, la direcció general de la Guàrdia Civil va traslladar de manera forçosa al comandant de Paiporta a la comandància de Patraix, a València.

Compromís creu que va quedar patent que “no podia continuar de cap manera en la direcció de prop de 300 guàrdies civils a la comarca de l’Horta Sud i exercint la seua activitat a Paiporta”. També es va ordenar l’obertura d’una informació reservada sobre el comandament davant “el malestar després de la revelació de les seues afirmacions durant una reunió en les quals també parla de ‘rebentar l’Ajuntament”.

Així i tot, la coalició rebutja que “continua exercitant la seua labor a València quan està més que provat un comportament masclista i d’odi”, sumat a la investigació paral·lela per un suposat delicte d’abús d’autoritat i interferència en investigacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =

CCCC
torrent