25n
25N
25N

Compromís esmenarà la Llei de Cooperació Municipal per garantir un import mínim d'inversió anual als municipis en risc de despoblament

Compromís esmenarà la Llei de Cooperació Municipal per garantir un import mínim d'inversió anual als municipis en risc de despoblament
05/06/2021 -

“Compromís reforçarà la perspectiva rural en la Llei de Fons de Cooperació Municipal”. Així ho ha afirmat el portaveu del grup parlamentari en la comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts, Silverio Tena, qui ha anunciat que “encara que la proposta, la tramitació parlamentària de la qual és imminent, incorpora en el seu articulat referències a la importància d’afavorir als municipis amb menys demografia, des de Compromís considerem que cal reforçar aquesta perspectiva per a tractar d’aturar el gravíssim problema de despoblació que pateixen les nostres comarques”.

Per això, el representant de Compromís ha anunciat que “portarem al Parlament Valencià una proposta per a incloure un import mínim d’inversió als municipis, per garantir que també els pobles amb menys habitants tinguen accés a una aportació del fons que els permeta millorar de veritat la capacitat financera del seu municipi i, així, millorar la vida dels seus veïns i veïnes”.

Segons explica Tena, “és veritat que l’article set de l’actual document, en el qual es regulen les regles de distribució dels fons, diu en l’apartat b) que s’establiran coeficients correctors aplicables per trams poblacionals per a afavorir als municipis de menor població”. No obstant això, apunta Tena, “aqueixos criteris no s’estableixen i se subordinen a una regulació anual”. Per aquest motiu, “Compromís vol anar més enllà i fixar un mínim d’ingressos anuals per a aquests municipis que, a més, sempre es puga millorar”.

De fet, segons detalla l’exalcalde de Borriol, “Compromís, a més de plantejar aquesta proposta a la resta de grups del Parlament i de presentar esmenes, ha iniciat una ronda de consultes amb els municipis en els quals té representació, amb l’objectiu de concretar i modular aquesta proposta, l’objectiu de la qual és determinar el llindar de població necessari per a garantir aqueix import mínim”.

Tena ha afirmat que “el problema de la despoblació és estructural i no podem deixar en mans de criteris anuals l’accés als fons dels pobles més xicotets, perquè els pobles necessiten poder planificar les seues polítiques. Des de Compromís veiem prioritari fixar en la norma l’import mínim perquè els centenars de municipis en alerta per despoblació puguen comptar amb recursos per a activar polítiques que ajuden a fixar població i a frenar aquest fenomen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =