25n
Orgull
Orgull

Compromís denuncia a la Junta Electoral la publicitat de l'Ajuntament d'Alacant sobre la campanya de l'IBI

Compromís denuncia a la Junta Electoral la publicitat de l'Ajuntament d'Alacant sobre la campanya de l'IBI
22/04/2019 -

Compromís ha denunciat a la Junta Electoral de zona d’Alacant la publicitat institucional de l’Ajuntament d’Alacant sobre la campanya de l’Impost de Béns immobles per incloure l’anunci de “la baixada del 5% de l’IBI, un assoliment de l’actual corporació municipal”.

En la queixa remesa aquest dilluns, la coalició explica que l’equip de govern del PP “està emetent publicitat institucional relativa al calendari de tributs municipals per diversos canals”, com els mitjans de comunicació o la pàgina web de l’Ajuntament.

En la publicitat “s’inclou l’anunci de la baixada del 5% de l’IBI, un assoliment de l’actual corporació municipal”, subratllen en la denúncia els representants de Compromís Pere García i Victorio i Robert Vilaplana.

Davant aquesta situació, recorden que l’article 50.2 de la Llei orgànica de Règim Electoral (Loreg) estableix que des de la convocatòria de les eleccions “queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que continga al·lusions als assoliments obtinguts”.

Per això, Compromís insta a l’Ajuntament d’Alacant a la retirada del contingut referit a la publicitat dels tributs municipals.

Els càrrecs de la coalició rebutgen que “(Luis) Barcala –alcalde– utilitze la seua posició institucional per a fer campanya electoral, igual que no s’ha d’intentar patrimonialitzar els símbols de tota la ciutat en benefici electoral”.

Insten així als ‘populars’ a “jugar amb unes regles del joc clares, netes i ajustades a la llei”. “Sabem que això no és fàcil per al PP, però han de fer-ho pel bé de la campanya que volem”, manifesten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 1 =