25n
25N
25N

Compromís critica que els 11 senadors valencians no han presentat cap iniciativa en quatre mesos

Compromís critica que els 11 senadors valencians no han presentat cap iniciativa en quatre mesos
23/09/2019 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha criticat aquest dilluns que els 11 senadors valencians del PSOE no han presentat cap iniciativa en quatre mesos, la qual cosa “aprofundeix més en el descrèdit” cap a la política i les institucions.

“Els ciutadans han estat pagant a diputats i senadors durant aquesta XIII legislatura, un període en el qual, de nou, no s’ha legislat i no ha servit per a res, precisament per l’estratègia partidista del PSOE en dinamitar qualsevol opció de govern. La seua activitat en les Corts Generals ha sigut nul·la, són una vergonya que confiem la gent sàpia col·locar en el seu lloc”, ha assenyalat Mulet.

Dotze dels 17 senadors valencians van assumir el seu càrrec el dia 28 d’abril de 2019, data a partir de la qual van començar a cobrar sou públic pel seu càrrec. La resta (els cinc de designació autonòmica) no van assumir el seu càrrec fins dos mesos després, el dia 27 de juny de 2019 quan el ple de les Corts Valencianes els va designar.

Ara tots seran dissolts juntament amb la Cambra, encara que els que formen part de la Diputació Permanent romandran com a senadors amb totes les prerrogatives fins al pròxim dia 10 de novembre, quan s’elegisquen els corresponents senadors per circumscripció.

Els cinc senadors de designació autonòmica que no formen part de la Diputació Permanent seran destituïts i tornaran a assumir la condició el pròxim dia 10 de novembre, siga com siga el resultat de les eleccions.

Els senadors provincials porten rebent “un total de 2.981,90 euros bruts en concepte de salari, als quals se suma 1.919,63 euros d’indemnització per residir fora de Madrid. Malgrat això, únicament s’han celebrat dos plens en aquest període: el de constitució del Senat després d’eleccions (que es va fer sense els cinc autonòmics) i un altre aquest mes de setembre”, ha indicat.

A la fi de juliol es van constituir les respectives comissions perquè els senadors que formen part d’elles cobraren complements que van des dels 1.516 euros els presidents de taula, 1.108 els portaveus de grup en les comissions o 736 euros els portaveus adjunts (totes aquestes quantitats són brutes). A pesar que aquestes comissions no han tingut cap activitat, els senadors cessats hauran cobrat quasi dos mesos de complements per formar part d’aquestes comissions sense activitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + quinze =

CCCC
torrent