25n
25N
25N

Compromís creix en tots els barris de València i es mostra com l'opció progressista més transversal

E.P

Compromís creix en tots els barris de València i es mostra com l'opció progressista més transversal
28/05/2019 -

Compromís per València s’ha convertit en la primera força al Cap i Casal en les eleccions municipals d’este passat diumenge, amb un total de 106.395 vots i un 27,6% dels sufragis emesos en favor del projecte de Joan Ribó. A més, ha crescut en els 86 barris de la ciutat de València en estes eleccions. Compromís treu 22.067 vots d’avantatge a la segona força, el Partit Popular, i fins a 31.798 a la tercera, el PSOE.

Es tracta de dades “contundents” que situen a Compromís per València “en una posició de clar lideratge en la ciutat”. Açò s’ha plasmat en un reforç i un increment de vots en els feus tradicionals de la coalició valencianista. Destaca especialment la xifra del barri del Carme, on Compromís ha arribat a la xifra percentual més alta de tota la ciutat, concretament ha arreplegat un 38,3% dels vots. Benimaclet (30,1%), Patarix (31,7%), Cabanyal (30,4%) i Malilla (30,6%) en són altres exemples.

D’altra banda, Compromís ha aconseguit la victòria en la majoria dels barris de rendes mitjanes i mitjanes-baixes de la ciutat. Així, en barris com Torrefiel (26,8%), Benicalap (27,1%), Nou Moles (27,3%) o Sant Marcel•lí (29,1%), la coalició valencianista s’ha convertit en el referent.

Finalment cal mencionar el cas dels Pobles del Sud, que després de més de 28 anys de majories conservadores han canviat de color i, en esta ocasió, ha sigut Compromís per València el partit en obtindre major representació: Forn d’Alcedo (24,2%), Castellar-l’Oliveral (30,1%), Pinedo (26,2%), el Saler (34,3%), el Palmar (31,9%) i la Torre (32,2%).

Des de Compromís per València s’ha valorat “molt positivament” la campanya electoral que ha portat a estos resultats: “ha sigut una campanya per a il•lusionar a la ciutadania, centrant-se en els valors que havien portat a Joan Ribó a l’alcaldia quatre anys enrere i els que havíem desenvolupat durant la legislatura, és a dir, responsabilitat, pluralitat, valentia, lideratge, diàleg i proximitat”.

En definitiva, una campanya “en positiu”, una campanya “amb propostes de futur i projecte de ciutat que la ciutadania ha pogut visibilitzar i que ha valorat de manera positiva”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 3 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus