25n
25N
25N

Compromís exigeix a Escrivá que comparega pel "tracte desigual" a les CCAA no forals en l'ingrés mínim

Compromís exigeix a Escrivá que comparega pel "tracte desigual" a les CCAA no forals en l'ingrés mínim
29/05/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una petició de compareixença del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, perquè explique el “tracte discriminatori i desigual” contra les CCAA sense règim foral, en excloure’ls”” de la capacitat de gestionar Ingrés Mínim Vital (IMV) com sí que s’ha concedit a Euskadi i Navarra.

Mulet ja va registrar el dimecres una bateria de preguntes escrites i peticions de documentació en la cambra alta per a exigir un canvi de criteri per part del Govern i que equipare a totes les comunitats autònomes, permetent-los la gestió de l’ingrés com a les dues amb règim foral propi.

“Ens han d’explicar per què es pot pactar amb un partit un tracte diferenciat per a dues comunitats autònomes, i a unes altres ni tan sols respon a les peticions de diàleg”, ha asseverat en un comunicat amb relació al pacte amb EH Bildu dels partits de l’executiu (PSOE i Unides Podemos).

Per a Mulet, aquesta mesura no pot acabar suposant una reculada o “embolic monumental” en les polítiques que ja s’apliquen en les comunitats més avantguardistes com la valenciana, que ja disposa de la renda valenciana d’inclusió que es gestiona des del departament de la vicepresidenta Mónica Oltra (Compromís).

La coalició vol que el govern de Pedro Sánchez permeta que” aquelles comunitats que ho desitgen puga gestionar ‘ IMV”, transferint l’administració central els fons necessaris i unificant la gestió de les rendes socials, tant de l’Estat com les autonòmiques per a poder complementar-se i tramitar-se dins d’un mateix criteri. Això permetria “evitar duplicitats i salvar el caos de cessió de dades particulars entre les administracions”.

PRIMER L’ANUNCI, DESPRÉS ELS PROBLEMES

En general, Mulet ha lamentat que “bones idees com l’ingrés mínim pateixen el mateix problema: anuncien mesures ben intencionades, però primer va l’anunci i després sorgeixen els problemes perquè no s’han estudiat amb deteniments els efectes i complicacions que poden sorgir”.

En un Estat amb les competències de serveis socials gestionades per les CCAA, ha advertit, és “absurd” aplicar mesures socials sense la coordinació prèvia amb les quals ja gestionen aquest sector. Per això, espera una rectificació del Govern i que permeta als autonòmics que ho desitgen la gestió de l’IMV prèvia transferència de fons, “pel bé de tots”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − huit =