caixa popular

Compromís reclama a la resta de forces un nou govern progressista a l'Estat davant d'un PP 'violent i corromput'

El senador territorial, Carles Mulet, reclama a la resta de forces que rebutgen la violència que s’ha exercit contra el poble català i “la dimissió de Rajoy i els seus ministres més sinistres i mentiders”

Compromís reclama a la resta de forces un nou govern progressista a l'Estat davant d'un PP 'violent i corromput'
02/10/2017 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha exigit a la resta de partits polítics “seny” i que es promoga una moció de censura “ja que urgeix hui més que mai, un govern amb capacitat de diàleg, amb solucions pacífiques, amb empatia i mà esquerra per poder donar una sortida a la crisi territorial de l’Estat. Un govern capaç de construir una nova realitat en la qual tots i totes estiguem còmodes, davant d’un Mariano Rajoy que empra l’agressió i la violència, perquè els agressors no poden, ni han de vertebrar ni conduir un Estat”.

Mulet ha afirmat que la desproporció de l’acció policial contra la societat catalana inhabilita tot l’executiu per continuar portant les regnes de l’Estat. “Són un govern d’inútils que davant d’una mobilització ciutadana responen a pals, puntades de peu i amb l’ús brut de la força als que se suposa han de convèncer perquè no marxen. Que el referèndum estiguera il·legalitzat pels tribunals en cap moment justica l’acció duta a terme, de manera que han de dimitir com més aviat els que van ordenar tanta violència gratuïta contra la població”.

Segons Mulet “si el referèndum es va il·legalitzar pels tribunals va ser perquè el Govern no va voler seure a negociar-lo; hagués pogut ser una simple consulta no vinculant i si tan convençuts estaven de tindre la raó, jugar a guanyar-la. Si tot i així hagueren volgut continuar amb la via del no diàleg i el xoc de trens, era tan fàcil com deixar fer el referèndum i després actuar penalment contra els responsables polítics del mateix, tal com s’ha fet amb l’experiència prèvia a aquesta consulta”.

Per a Mulet que s’haja emprat la força d’aquesta manera per evitar el malbaratament de diners públics que suposava el referèndum, s’ha demostrat “inútil” i ha acabat implicant més malbaratament per part del Govern central. “No es pot actuar de manera totalitària i contra els ciutadans com ha fet el partit polític més corrupte d’occident; el referèndum podria ser il·legal però anar a votar en si no suposava cap delicte ni trencament de res; ha estat una mesura tan injustificable com moldre a bastonades a algú abans de perpetrar un robatori”, ha abundat.

Per al portaveu de Compromís “segurament, el Govern de Catalunya hauria pogut fer les coses d’una altra manera, però en cap cas es poden tolerar les agressions que han deixat a més de 800 persones ferides i a tota la societat commocionada i estupefacta. Rajoy i la seua banda, han acabat de perdre tota la legitimitat i es converteixen en un govern repressor, que agredeix i apallissa al dissident, que empra la força bruta contra la gent desprotegida amb el consegüent descrèdit internacional i, per tant, no pot continuar ni un minut més al capdavant de l’executiu”. En aquest sentit Compromís al Senat ha demanat la condemna unànime dels representants polítics a la violència que hem vist aquest primer cap de setmana d’octubre.

Cesar a Rajoy

Mulet s’ha dirigit a la resta de forces de l’arc parlamentari, “ja que el fet que PSOE i Ciutadans avalen aquesta actuació i no exigisquen el cessament de Rajoy, els converteix en còmplices d’un govern que tot i tenir tots els instruments a les seues mans, dóna pallisses als seus conciutadans. Segurament la TVE i els mitjans del règim han suavitzat i evitat les imatges que corren per les xarxes i per la premsa estrangera, però això ja no se salva ni amb la censura”, ha conclòs.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats