25n
25N
25N

Compromís celebra que Port Mediterrani admeta els irregularitats que la coalició ja va denunciar en 2012

Compromís celebra que Port Mediterrani admeta els irregularitats que la coalició ja va denunciar en 2012
12/08/2016 -

Des de Compromís per Paterna el seu portaveu municipal, Juanma Ramón, ha manifestat que ja en els primers plans i càlculs consultats en 2012 es feia evident el “pelotazo” que suposava Port Mediterrani. Tots els coeficients urbanístics, reserves de sòl dotacional, compute de superfícies, etc. estaven encaminats a beneficiar de manera exagerada al promotor. Esprement al màxim la superfície i augmentant l’aprofitament urbanístic per a garantir el màxim possible de benefici.

El projecte de l’empresa britànica incomplia la Llei de carreteres de 1991. Una llei que reserva uns metres (50-100) al costat de les autovies, per a garantir la seguretat viària i futures ampliacions. Port Mediterrani pretenia urbanitzar fins al mateix bord de la CV35 i admet, a més, que en cas d’haver de complir la llei “reduirien la superfície en un 12% la qual cosa faria inviable el projecte”.

L’organització d’esquerres porta denunciant des que es va presentar el projecte, que este assegurava els seus beneficis botant-se el compliment de la llei. “Una llei que sí que hem de complir la resta de ciutadans i ciudadanas” ha recalcat el portaveu de Compromís per Paterna.

De fet este incompliment legal va ser causa d’al·legació per part de la coalició valencianista en els dos processos d’exposició pública, sense que reberen resposta per part de l’empresa aspirant a promotora.

Per a Compromís és evident que els promotors coneixien esta exigència legal i l’obviaven des de 2012. Ja que a l’Un informe de Compatibilitat emés per la Generalitat s’arreplega un expedient del 9 de gener de 2012 de la Secretaria Autonòmica d’Infraestructures i Transports de la conselleria dirigida per Bonig on s’establia que: “se aplicarà la llei 6/1991 de carreteres quant a les zones de protecció de les mismas” fent referència als 100 metres de reserva de la CV35. Encara així, el projecte ha sigut exposat al públic en dos ocasions, sense que la conselleria dirigida per l’actual presidenta del PP valencià els obligara a acatar la llei i modificar-ho.

“Ara el promotor llança balons fora amb la impossibilitat de construcció del tramvia i els cabalaches amb Sacyr, mentres el Ministeri de Foment i la Conselleria es limiten a reiterar, detallar i desenrotllar els informes contraris de 2012 que no van ser considerats per la Conselleria, quan governava el PP, declarant Port Mediterrani com a Actuació Territorial Estratègica. Algú haurà d’explicar per què es va continuar amb la tramitació passant per alt estes irregularitats contràries a llei”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 1 =