25n
25N
25N

Compromís envia carbó al Govern per aplicar a la Comunitat "un 155 encobert"

Joves Compromís ha criticat a l’Executiu espanyol per “tractar-nos com a ciutadans de segona” en un acte simbòlic a les portes de Correus de València

Compromís envia carbó al Govern per aplicar a la Comunitat "un 155 encobert"
28/12/2017 -

Joves Compromís va enviar dimecres passat tres caixes de carbó al Govern d’Espanya per haver-se portat “molt mal”, haver tractat als valencians “com a ciutadans de segona”, i per aplicar “un 155 encobert”. Concretament, els destinataris eren el president del Govern, Mariano Rajoy, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i el de Foment, Íñigo Gómez de la Serna.

Aquest acte simbòlic en l’edifici de Correos de València el van protagonitzar representants de Compromís: el portaveu en les Corts, Fran Ferri; la portaveu de la formació, Àgueda Micó; el secretari general de Joves Compromís, Víctor Medina; i les diputades Marian Campello i Marta Sorlí.

Segons Ferri, Íñigo Gómez de la Serna no ha pogut executar el “miserable” pressupost dedicat a la Comunitat, Montoro no ha complit amb la seua promesa d’engegar un sistema de finançament aquest mateix any, i Rajoy, assegura, és “el culpable de tot”.

Els retrets a l’Executiu espanyol són diversos però es concentren en la reclamació d’un tracte just per a la Comunitat. A Montoro li recriminen que el seu tracte és “el més lamentable de tots” a causa de la seua “falta d’educació”, per la qual cosa li conviden a dimitir, i sentencien que un 2018 sense Montoro “seria un dels millors regals”.

A Mariano Rajoy li tiren en cara la “humiliació i maltractament” respecte a la Comunitat, en haver portat al Tribunal Constitucional lleis valencianes com la de la funció social de l’habitatge o contra la pobresa energètica. També l’acusen de prorrogar més de 40 vegades la reforma de l’Estatut d’Autonomia.

I, finalment, al ministre de Foment li recorden que encara hi ha infraestructures pendents, i li desitgen unes festes en les quals puga reflexionar sobre les inversions que necessita la Comunitat per a rebre “un tracte just”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =