25n
25N
25N

Compromís proposa avançar la vacunació de la grip pel possible repunt de la Covid a la tardor

Compromís proposa avançar la vacunació de la grip pel possible repunt de la Covid a la tardor
30/06/2020 -

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Sanitat i Consum en Les Corts, Carles Esteve, ha presentat una proposta perquè el parlament valencià inste el Consell a augmentar la cobertura i abast de la campanya de la grip estacional per a 2020-2021 davant un possible repunt de la Covid-19 a la tardor.

“La irrupció de la pandèmia de la Covid-19 i la possibilitat d’un repunt durant els mesos de tardor, tal com apunten diverses previsions epidemiològiques, complica la gestió del virus estacional de la grip, atés que la simptomatologia és semblant i les complicacions en la població d’especial risc són complexes”, ha indicat el parlamentari en un diputat.

La campanya de 2019 de vacunació per a la grip estacional es va iniciar el dia 4 de novembre, i va suposar la disposició de 800.000 dosi per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en més de 2.100 punts de vacunació.

“Aquestes vacunes s’han inoculat tant a la població general com, especialment, a la població major de 64 anys, als qui es va notificar de la campanya via SMS, donat el risc més gran de complicacions davant el contagi del virus. La campanya de 2019 va arribar al 53% de cobertura en les persones majors de 64 anys, i la malaltia vírica va deixar 578 casos greus en els diferents departaments de salut”, ha explicat Esteve.

Al seu judici, “incidir en la prevenció de la grip estacional, augmentant la provisió de vacunes i ampliant i avançant la campanya de vacunació és una mesura clau per a millorar la nostra preparació per a possibles repunts per Covid-19 a la tardor. D’ací també la proposta d’avançar el calendari d’inici de la campanya, en funció de l’ampliació, que ha de ser considerable, de les dosis que adquirisca la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública”.

A més, considera “necessari incrementar l’abast de la campanya informativa i de les recomanacions dirigides a la població de risc per a la seua vacunació, advertint de la necessària prevenció d’aquesta malaltia per la seua coincidència i similitud amb la Covid-19”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

lleida 2020
activem alfafar