25n
25N
25N

Compromís aplaudeix l'aposta per l'educació del govern de Paiporta en contrast amb les corrupteles del PP

Compromís aplaudeix l'aposta per l'educació del govern de Paiporta en contrast amb les corrupteles del PP
03/05/2019 -

El col·lectiu Compromís per Paiporta ha elogiat hui la nova inversió anunciada pel govern de Paiporta en matèria educativa. En concret, l’Ajuntament destinarà 1,5 milions d’euros provinents del Pla Edificant per a millorar un dels centres més antics i necessitats de reformes del poble, el CEIP Jaume I. Aquesta aposta per la dignificació de les infraestructures educatives públiques contrasta amb l’època del PP, marcada per l’abandonament dels centres i el saqueig de diners públics.

L’exemple més clar és, tal com han publicat els mitjans de comunicació, els sobrecostos sense justificació en la construcció del CEIP Ausiàs March de Paiporta. Aquests sobrecostos formen part del sumari del Cas Taula, la macro-causa que implica a la cúpula del Partit Popular en l’època de Francisco Camps com a president de la Generalitat, Alfonso Rus com a president de la Diputació de València, i l’exalcalde, Vicente Ibor, qui després va ser la mà dreta de Rus com a exdiputat de la ja famosa Central de Compres, pedra angular de la trama de frau de les bombetes LED.

El sumari del Cas Taula recull la construcció del CEIP Ausiàs March de Paiporta com un dels exemples de les ‘mordides’ o comissions il·legals que, segons s’investiga, varen servir per a finançar campanyes electorals i anaren a parar a les butxaques de diferents dirigents populars a través de CIEGSA, l’empresa pública constituïda per a la construcció de centres.

La construcció d’aquest col·legi a Paiporta durant l’època de Vicente Ibor al capdavant de l’Ajuntament va tindre un sobrecost injustificat del 31%, és a dir, amb un cost declarat pel mateix PP de 4.522.604,50 euros, i segons les investigacions policials, el PP s’hauria embutxacat 1.4002.007,4 euros.

El Partit Popular ha d’explicar on han anat a parar eixos diners. Enfront del PP, partit abanderat de la corrupció i el saqueig de diners públics, a Paiporta, durant aquesta legislatura, Compromís s’ha dedicat a dignificar les instal·lacions educatives, amb cinc voltes més inversió en manteniment, i amb el treball braç a braç amb les comunitats educatives, a les quals s’ha escoltat per a portar endavant projectes com aquesta inversió del Pla Edificant al CEIP Jaume I.

Més d’1,4 milions d’euros de totes les paiportines i paiportins anaren a parar a les butxaques dels amiguets corruptes d’Ibor. El portaveu del PP hauria d’explicar què ha fet i què pensa fer per a recuperar els diners robats pels seus companys de partit a la ciutadania de Paiporta.

De la mateixa manera, encara esperem que Ibor explique per què va deixar que SEDESA, l’empresa de Vicente Cotino, nebot de Juan Cotino i condemnat pel finançament il·legal del PP dins de la primera peça jutjada del Cas Gürtel, cometera suposadament un frau amb el contracte adjudicat per Ibor per valor de més d’1 milió d’euros per a la reforma del carrer Sant Jordi. Un cas que ha motivat l’apertura d’una investigació a Ibor per part de l’Agència Valenciana Antifrau, organisme independent que investiga la corrupció a les institucions.

Les famílies més necessitades de Paiporta esperen al fet que el Partit Popular explique per què va prometre que aquesta empresa contractaria a més de 100 persones aturades del poble, i al final en va acabar contractant únicament a 13, davant la passivitat d’Ibor i tota la Junta de Govern d’aleshores, formada exclusivament per regidores i regidors del PP.

A més, aquest cas es va produir en l’any 2012, en plena crisi econòmica i amb les dades d’atur més altes de la història de Paiporta. Aquests casos i la falta d’explicacions d’Ibor i el PP inhabiliten al partit i al seu candidat per a governar un poble que ja li va dir fa quatre anys que no a la corrupció i el balafiament de recursos i la incompetència que encarna la seua opció política.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

museo prehistoria