25n
25N
25N

Compromís subratlla que la seua aposta "des del principi" és prohibir el patinet en les voreres

Compromís subratlla que la seua aposta "des del principi" és prohibir el patinet en les voreres
04/01/2019 -

El grup de Compromís a l’Ajuntament de València ha subratllat aquest divendres que “aposta per voreres lliures de vehicles”, com “ha estat fent des del principi del mandat”, i ha defensat la “prohibició de circular en patinet elèctric o qualsevol altre vehicle a motor per la vorera”.

La coalició s’ha pronunciat en aquests termes després que aquest passat dijous el grup socialista haja presentat al·legacions a l’Ordenança de mobilitat amb la finalitat de “protegir als vianants i impulsar la mobilitat elèctrica” i haja proposat baixar els patinets de les voreres.

Compromís per València ha recalcat que la seua “aposta respecte als nous mètodes de mobilitat urbana que ha de regular la nova ordenança municipal de mobilitat és la de baixar de la vorera les bicis, els patinets i la resta de vehicles que puguen suposar un obstacle en l’espai del vianant en la vorera, aspectes que s’estan treballant des del principi del mandat amb la realització de nous carrils bici en la calçada, per exemple”.

La formació ha assenyalat que, “a diferència del govern anterior, que va realitzar una equivocada aposta per llevar espai al vianant i realitzar molts carrils bici en les voreres, el govern” local de l’alcalde, Joan Ribó, “va tindre clar des del principi que era vital moure aquests carrils a la calçada, alliberant espai per als veïns que caminen”.

Compromís ha celebrat que el PSPV “se sume a aquesta petició, ja recollida en l’ordenança emanada del servei de Mobilitat Sostenible”. “A més, des de Compromís es planteja una campanya en aquest sentit amb la implicació de la Policia Local, que és la que té la competència per a fer complir les ordenances”, ha agregat.

SEGUR DE RESPONSABILITAT CIVIL

La formació ha valorat “positivament proposades com la d’incloure una recomanació, a les persones que es desplacen amb bici o patinet, de posseir una assegurança de responsabilitat civil, que moltes ja tenen amb les seues assegurances de la llar, encara que es tracte d’una simple recomanació”.

En aquest sentit, ha destacat que la “no possessió d’un segur civil no eximeix a la persona que causa un accident d’assumir les conseqüències derivades d’aquest, però la possessió d’una assegurança li pot resultar millor econòmicament en cas d’accident”.

REGISTRE DE BICICLETES

D’altra banda, Compromís s’ha recordat que des de la regidoria de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi ha suggerit en diverses ocasions a la regidoria de Protecció Ciutadana la creació d’un registre de bicicletes, atés que els seus agents serien els encarregats de supervisar el seu seguiment, de manera que de nou hi ha sintonia entre Compromís i el grup municipal socialista en aquest sentit.

La coalició s’ha referit també a la “petició del grup socialista que els vehicles de mobilitat personal puguen circular a deu per hora per la vorera entre els vianants, o les bicicletes puguen circular pel carril bus”.

Des de Compromís entenen que “seran els tècnics del servei de Mobilitat Sostenible els que tinguen l’última paraula per a dirimir el millor per al millor funcionament i convivència entre les diferents maneres de transport de la ciutat”, ha resolt el grup municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =

CCCC
torrent