25n
Orgull
Orgull

Compromís anuncia una iniciativa perquè les pensions deixen d'estar per "davall del llindar de pobresa"

Compromís anuncia una iniciativa perquè les pensions deixen d'estar per "davall del llindar de pobresa"
16/04/2019 -

El cap de llista per Alacant de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, ha assenyalat en un acte amb jubilats a Muro d’Alcoi que la formació presentarà una iniciativa en el Congrés “perquè cap pensió estiga per davall del llindar de la pobresa”.

Segons Candela, “és inexplicable que a molts pensionistes no els arribe la pensió per a passar el mes”, per la qual cosa “és imprescindible que en el Pacte de Toledo ens posem d’acord per a garantir la suficiència de totes les pensions”.

Així mateix, el cap de llista ha recordat l’esforç que està fent la Generalitat en aquesta matèria, ja que enguany entrarà en vigor la segona fase de la Renda Valenciana d’Inclusió, impulsada per la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra, que “complementarà la pensió no contributiva mínima fins al 70% del Salari Mínim Interprofessional, la qual cosa suposaria que en l’actualitat arribaren als 630 euros”.

En un comunicat, Candela ha incidit en la importància de “garantir un finançament just a la Comunitat Valenciana”, la qual cosa “ens dotaria d’uns millors serveis socials i prestacions”. “S’han fet moltes coses, però queden moltes altres coses per fer i per a això és imprescindible que l’Estat ens done un tracte just”, ha afirmat Candela.

Per part seua, el cap de llista per Alacant a les Corts Valencianes, Aitana Mas, ha reivindicat “els esforços del govern de les persones impulsat per Compromís i per Mónica Oltra”, cap a les persones majors, “amb l’eliminació del copagament farmacèutic, l’augment del 74% de les persones dependents ateses o la reducció d’un 72% del temps de les llistes d’espera en dependència”.

Candela també ha cridat a les forces polítiques a “garantir un desenvolupament econòmic suficient per a la província”, ja que “ser pensionista a Alacant suposa cobrar un 15% menys de pensió”; una situació que s’agreuja en el cas de les dones, “que de mitjana reben 400 euros menys de pensió que els homes”.

“El pròxim 28 d’abril, els pensionistes han d’eixir a votar massivament en defensa del sistema públic de pensions que les tres dretes volen dilapidar”, ha conclòs Candela.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =