25n
25N
25N

Compromís per Alboraia aposta per una mobilitat sostenible i per protegir el Barranc del Carraixet i l'Horta aprofitant el seu potencial turístic

La coalició aposta per potenciar el Consell Agrari perquè sense llauradors-es no hi ha futur per l’Horta

Compromís per Alboraia aposta per una mobilitat sostenible i per protegir el Barranc del Carraixet i l'Horta aprofitant el seu potencial turístic
23/05/2019 -

Compromís per Alboraia plateja que el medi ambient és una qüestió fonamental i que no pot esperar: “Ho estem veent clarament en les mobilitzacions juvenils dels divendres (Fridays for future). Els nostres joves ens estan enviant un missatge ben clar, si no prenim mesures, no hi haurà futur per al planeta ni per a ningú. Des dels ajuntaments hem de fer allò que estiga al nostre abast”.

En eixa línia la coalició aposta per continuar lluitant contra les infraestructures que poden afectar al municipi i a les connexions entre els seus diferents nuclis de població. Respecte l’horta, consideren fonamental el manteniment de l’agricultura productiva, perquè sense llauradors-es, no hi ha futur per a l’Horta. Per això plantegen que s’ha de potenciar i donar més vida al Consell Agrari. Això passa per crear sinèrgies i col·laboracions del Consell amb altres entitats del poble com és el cas del Consell de participació de comerç i per activitats de promoció del producte local i de temporada.

Respecte el Barranc del Carraixet des de la coalició aposten pel treball conjunt de tots els pobles per on passa el barranc, amb un paper important d’Alboraia perquè és el poble on desemboca a la mar i és un poble que té molt a dir. Eixe treball ha de finalitzar en la millora del barranc com a espai natural i espai per a gaudi de la població. La posada en valor de l’Horta i el Barranc passa per la senyalització de diferents rutes turístiques com és el cas de la Ruta de la Barraca de Blasco Ibáñez.

Per a promoure un medi ambient saludable és fonamental la mobilitat sostenible i la lluita contra el canvi climàtic. Per a la coalició: “és fonamental canalitzar la participació ciutadana en l’elaboració del pla de mobilitat sostenible. Està molt bé que l’empresa que ha contractat l’Ajuntament haja començat els estudis tècnics, però l’elaboració del pla de mobilitat de sostenible ha de passar per escoltar a agents tan importants com són les associacions de veïns-es, AMPES, associacions de comerciants i altres negocis, i la ciutadania en general. Si governem, escoltarem tots eixos agents tan importants en el tema de la mobilitat”.

Compromís també es compromet a donar exemple des de l’Ajuntament i reduir l’ús de plàstic en la institució com ja va proposar en dates recents en una moció que va ser aprovada per unanimitat en el ple d’Alboraia. “Des del 2016 el nostre ajuntament s’ha adherit al Pacte dels alcaldes per al clima i l’energia, promogut per la Unió Europea. L’ajuntament s’ha de comprometre amb les xicotetes coses que podem fer des de l’Ajuntament. Entre eixes coses estan: que l’Ajuntament d’Alboraia promoga els nostres productes de proximitat i sense plàstic; promoga la no utilització d’envasos de plàstic en els events festius promoguts per l’Ajuntament; realitze campanyes per animar a la ciutadania a utilitzar el transport públic i els mitjans de transport no motoritzats; favorisca espais d’arbres en carrers i places i espais de jocs per a l’infantesa, passejades i llocs per a la socialització amb un urbanisme amable i saludable amb la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − onze =

museo prehistoria