25n
25N
25N

Compromís afirma que amb unes confederacions "en manera activa els efectes de la DANA hagueren sigut menors"

Compromís afirma que amb unes confederacions "en manera activa els efectes de la DANA hagueren sigut menors"
14/09/2019 -

Compromís considera que amb unes confederacions hidrogràfiques “en manera activa”, els efectes de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que ha assotat el sud-est peninsular, “hagueren sigut menors”.

“Els efectes serien molt més suportables si l’administració s’haguera emprat en els últims anys a corregir la vulnerabilitat del nostre territori davant aquests episodis amb aquelles actuacions pendents des de fa dècades”, ha asseverat el senador de Compromís, Carles Mulet.

La coalició valenciana ha recordat, en un comunicat, les diferents iniciatives dutes a terme des de l’arribada de la formació al Senat, tals com esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat amb les actuacions que ens traslladaven els nostres col·lectius; propiciar reunions alcaldes-Confederació del Xúquer, mocions per a recuperar els projectes ja tramitats i urgents pendents en el riu Vaca i rambla d’Alcalà; la falta de neteja i desbrossament de nombrosos llits i fins i tot va reclamar la petició de compareixença de la ministra de Transició Ecològica perquè explicara els seus plans contra les riuades.

Per a Mulet, “és més fàcil prevenir que plorar i crear la infraestructura a estar periòdicament lamentant-se de abundants danys per tota la geografia i haver de reparar-los”.

El senador ha recordat que “la falta d’actuacions al País Valencià posa en risc a la població de cara a la tardor”. En aquesta línia, ha lamentat que “el temps i les imatges hagen donat la raó als qui advertien de la necessitat d’actuacions en la costa i els llits” i ha constret a “accelerar-les” en comptes de postergar-les més.

“INDECENT”

“És indecent que amb excuses i plans es retarden les actuacions que són necessàries i que, en massa ocasions, acaben recaient sobre els ajuntaments, que estan farts de ser els pagans i suportar els danys que es donen en els seus termes per la falta d’adequació i a vegades de manteniment dels rius i barrancs, quan no són rebuts amb indiferència per l’administració central”, ha agregat.

Mulet apunta que les confederacions, que asseguren estar treballant a prioritzar actuacions, prohibeixen als ajuntaments tindre iniciativa “mentre no fan res”.

En l’actualitat, segons la coalició, 136 municipis valencians “es troben amb el risc d’inundació, 48 poblacions amb un risc alt i 88 amb un risc mitjà”. Del Pla Antiriuades (PGRI) “segueixen sense executar-se nombroses obres previstes per tota l’autonomia valenciana”.

Compromís insisteix que ja va exigir via moció al Senat, una proposta en la qual s’instava al Govern a recuperar les actuacions pendents d’executar en territori valencià per a evitar les riuades i, de forma urgent, aquelles cancel·lades per Acuamed des de 2007 i que comptaven amb la tramitació administrativa realitzada per a la seua execució en el termini més breu possible.

En l’ordre d’execució, la coalició va reclamar atendre com a prioritaris aquelles obres on continuen existint perills per a la població i aquelles que evitarien evitables nous danys materials i afeccions econòmiques pels ajuntaments, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 20 =