25n
25N
25N

Compromís acusa Valía (PSPV) de convocar una comissió de l'EMT "unilateral" i aquesta defensa la seua "legalitat"

Compromís acusa Valía (PSPV) de convocar una comissió de l'EMT "unilateral" i aquesta defensa la seua "legalitat"
27/07/2020 -

Els representants de Compromís en la Comissió d’Investigació de l’EMT de València han retret a la presidenta de l’organisme –la regidora del PSPV Elisa Valía– que haja pretés convocar “de manera unilateral” aquest dilluns una sessió que qualifiquen d'”il·legal”, per la qual cosa anuncien que recorreran “tots els acords aconseguits”.

Per part dels socialistes, mantenen que aquesta convocatòria (en la qual s’ha aprovat que els ordinadors on està el material per a redactar les conclusions continuen estant disponibles per als membres de la comissió) s’ha realitzat “respectant la legalitat” i la comissió s’ha desenvolupat “amb quòrum i la presència del secretari municipal”.

Des de Compromís han criticat que, després del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), “la presidenta de la Comissió d’Investigació, de manera sorprenent, ha pretés de manera unilateral fer una nova sessió”.

“En cap moment –asseguren des de la coalició– s’havia convocat de manera formal la comissió”. Per això, Compromís “lamenta que es force la celebració d’una comissió que no estava acordada ni convocada, sense ordre del dia” i afirma que “els òrgans legals de la comissió tampoc tenien constància de la celebració d’aquesta comissió”.

La formació avança que recorrerà “tots els acords i les conclusions que s’hagen aconseguit en una comissió que no estava convocada, ja que manca de legalitat”.

A més, “tal com es va aprovar en l’última sessió de la comissió”, Compromís informa que retornarà aquest dimarts els ordinadors portàtils amb totes les videoactes de la comissió.

“Nosaltres complim amb els terminis acordats, perquè per a nosaltres la comissió és una cosa important i ens la prenem de debò. A més, és sorprenent que la vicepresidenta de l’EMT haja triat quedar-se sola amb l’oposició abans que amb el seu propi soci de govern”, conclouen.

Per part seua, Elisa Valía assevera que “la convocatòria s’ha realitzat respectant la legalitat i la comissió s’ha desenvolupat amb quòrum i la presència del secretari municipal”.

“NO ES POT DESPRESTIGIAR EL TREBALL”

Adverteix que “no es pot desprestigiar el treball que s’està desenvolupant en el si de la comissió”. “Hui s’aprovat que els ordinadors on està el material imprescindible per a redactar les conclusions continuen estant disponibles per als membres de la comissió. Ningú pot estar en contra que es puga treballar en la Comissió amb tots els mitjans i de manera transparent”, apunta.

I acaba: “El comportament en la comissió ha de ser exemplar perquè hem de retornar la confiança de la ciutadania en la gestió de l’EMT arran del frau dels 4 milions d’euros. No es pot actuar com si existira alguna cosa a amagar i estem segurs que tots els grups acataren les conclusions de la Comissió com sempre han manifestat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =