Oltra: "Hem sigut la sustentació, la calor i el color del Govern valencià aquests quatre anys de bon govern"

Oltra: "Hem sigut la sustentació, la calor i el color del Govern valencià aquests quatre anys de bon govern"
22/03/2019 -

La coalició Compromís ha realitzat aquesta vesprada en el saló d’actes del Jardí Botànic de València l’acte de presentació de les seues candidatures per als comicis del pròxim 28 d’abril.

L’acte s’ha iniciat amb la intervenció de benvinguda de l’alcalde de València, Joan Ribó qui ha donat pas al portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldovi. Baldoví ha apuntat la necessitat que “per primera vegada hi haja un grup valencià en el Congrés perquè amb aqueixa força aconseguir d’una vegada per sempre un tracte just per al territori valencià per part del govern central. Legislatura rere legislatura s’ha demostrat que si no és Compromís ningú defensarà els interessos dels valencians a Madrid”.

Per la seua part la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat en la seua intervenció dirigint-se als candidats i candidates de Compromís que “no sou fitxatges, sinó que us ha votat el poble per a ser dignes representants d’un poble digne. La política és militància. Un entra en política perquè té uns ideals i uns valors i llavors t’apuntes a un partit en el qual et formen, dialogues, pactes, i quan has estat un temps en el qual alguna cosa et mou el cor, llavors pots representar a un poble. Els candidats i candidates de Compromís seran els millors i més dignes representants del poble valencià”.

Oltra ha continuat afirmant que “quan algú no sap del que parlar en la campanya, llavors la plena de paraules gruixudes, insults i ocurrències. De què està ple el discurs públic: de banderes, de llaços, de pistoles, però en el fons cal rascar una mica i és que es parla d’aquestes coses perquè no es parle de les coses importants de la gent perquè no tenen respostes per a això. Però més important és que el discurs de la dreta és el discurs de la por i quan parlen de pistoles en el fons estan llançant un discurs que hi ha falta de seguretat davant un perill incert en un país com el nostre, que és un dels més segurs del món. La dreta només mouen dos sentiments: l’odi i la por”.

“Nosaltres per a mobilitzar el vot hem de mobilitzar altres sentiments i, sobretot, arguments per a convéncer a la gent enfront dels qui utilitzen els missatges sense arguments o missatges tancats basats en mitges veritats. En aquests anys la Comunitat Valenciana ha canviat per a famílies que ja no paguen els llibres de text a l’inici de curs, a les quals tenen beca de menjador, als qui tenen plaça escolar de dos anys. Us recordeu quan recollíem les signatures per a aconseguir la gratuïtat de les ‘escoletes’ amb una ILP?. El bo que té Compromís és que el que promet ho fa”.

“Fer pàtria –ha continuat la candidata de Compromís- és que la gent viva millor: llevar el copagament farmacèutic a les persones que no es poden pagar els medicaments; és que hi haja 77.000 persones en el sistema de dependència, quasi el doble de quan entrem; és protegir més d’11.000 hectàrees d’horta; és voler la nostra terra i dir que no és un solar per a especular; que la UE ens pose com a exemple de bon govern i transparència. Fer pàtria és que la vida siga una mica més fàcil i que la política siga una eina per a la felicitat”.

“
Potser nosaltres no tenim grans banderes perquè no tenim res a tapar. Si ens pregunten pel PP només cal dir una cosa: Sabeu qui és Alfredo Prada, Un al qual Pablo Casado va posar com a heroi anticorrupció en el PP que ha sigut imputat per corrupció. Amb això ja està tot dit”.

Finalment Oltra ha assenyalat que “un altre cas és el d’un govern que es posa en pancartes en les manifestacions i després es dedica a qüestionar les lleis del Govern valencià i que ha sigut aprovada en les Corts Valenciennes sense cap vot en contra. La Llei LGTBI més avançada i esperada pels col·lectius perquè planteja la dignitat i la diversitat com a valor convivencial. Menys banderes i pancartes i més respectar la sobirania del poble valencià, a través de les Corts. 
La garantia que el canvi de 2015 és imparable és Compromís”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

Festes Torrent 2019