25n
25N
25N

Compromís advoca per "més coordinació" i tem que la vicealcaldía que demana PSPV porte a un govern "paral·lel"

Compromís advoca per "més coordinació" i tem que la vicealcaldía que demana PSPV porte a un govern "paral·lel"
27/06/2019 -

Compromís ha destacat aquest dijous la seua aposta per “un model de coalició” amb “més coordinació” municipal per al nou govern de la ciutat de València que negocien aquesta coalició i el PSPV i ha mostrat, en aquest sentit, el seu “temor” respecte a què la vicealcaldía que reclamen els socialistes porte a “una espècie de govern en paral·lel dins de l’Ajuntament”.

Així mateix, respecte a la proposta socialista de cedir a Compromís la presidència permanent del ple, aquesta coalició s’ha mostrat disposada a “parlar de tot” el que siga “en benefici del conjunt de la ciutat”. En aquest sentit, ha considerat que abordar “qui presideixen el ple no és una qüestió fonamental en les negociacions ni per al futur de la ciutat”.

D’aquesta manera ho ha indicat el representant de Compromís i membre de la comissió negociadora del nou executiu, Amadeu Mezquida, després de la reunió celebrada aquesta jornada. “Nosaltres sempre hem dit que apostem per un model de coalició. Ho entenem com un model en el qual ha d’haver-hi molta coordinació entre les diferents àrees i regidories de l’ajuntament. El nostre és un model que té a més coordinació” en el consistori, ha plantejat.

En aquesta línia i preguntat pel temps que està costant arribar a un acord de govern, Mezquida ha considerat que es deu a “un problema de plantejament de models”. En aquest punt, respecte a la petició del PSPV de comptar amb una vicealcaldía en el nou executiu local ha comentat que “el temor” que té Compromís és que “hi haja una voluntat darrere de crear una espècie de dos governs en paral·lel dins de l’ajuntament”.

Amadeu Mezquida ha insistit que aqueixa possibilitat “va en la direcció contrària” a la que Compromís planteja de comptar amb “un govern més coordinat per a atendre millor les necessitats de la ciutadania i els serveis públics que ofereix l’Ajuntament”.

Respecte a la vicealcaldía que reclama el PSPV, ha agregat que la posició de Compromís és “la mateixa” que en les últimes setmanes. “Volem un govern com més coordinat millor, un govern en el qual prevalga l’interés general més que una qüestió partidista o de visibilitat o una qüestió que pot obrir la porta al fet que en lloc d’un govern municipal tinguem dos i que en lloc de solucionar problemes de coordinació es generen nous” d’aquest tipus, ha insistit.

“No estem a l’espera que ens convencen, estem a l’espera de confrontar models”, ha apuntat, alhora que ha emplaçat a la nova reunió de la comissió negociadora dilluns que ve “per a continuar negociant i parlant”. “Portarem cadascun una proposta de model de funcionament per a l’ajuntament, es parlarà de la part política i de gestió”, ha apuntat, a més de valorar que el dilluns es preveu “parlar ja de model negre sobre blanc i discutir de coses més concretes”.

“El que no pot passar entre nosaltres és que un càrrec en concret o per una qüestió més personal es bloquege la possibilitat d’un govern complet per a la ciutat”, ha opinat el portaveu de Compromís en aquest sentit. Així, ha ressaltat que s’espera que en la trobada del dilluns es puga “avançar” i ha subratllat que “la voluntat de Compromís des del principi” ha sigut la d’avançar en un govern de coalició”.

Amadeu Mezquida ha assegurat que treballarà perquè “siga possible fins a l’últim moment” i ha afirmat que després de “uns dies en què la cosa estava una mica embossada” en aquestes negociacions, els representants de la seua coalició han eixit de la reunió d’aquest dijous “una mica més satisfets i optimistes”.

“Sempre hem mostrat que tenim la mà oberta a parlar de tot. No tenim problema a parlar del model, de les regidories, de les competències”, ha asseverat el representant de Compromís, que ha valorat els gestos que aquesta formació ha tingut en els últims dies per a avançar en el procés negociador. “Sempre estem oberts a parlar de diferents opcions però creiem que hi ha determinats usos del llenguatge que no ajuden”, ha precisat.

“TOTS CÒMODES”

Preguntat per si l'”escull” de la vicealcaldía podria evitar-se donant a la figura del primer tinent d’alcalde més visibilitat, Mezquida ha reiterat que els membres de Compromís estan “oberts a parlar de tot això, de la visibilitat” amb la finalitat que “ens sentim tots còmodes, sense que ningú tinga la sensació que ha perdut”.

En aquest punt, ha ressaltat que això no pot aconseguir-se “a costa d’introduir elements que generen incertesa” respecte a “com serà el futur”. “Aquests quatre anys hem treballat molt bé. El model ha funcionat. Té deficiències, per exemple, la lentitud o la coordinació. Volem solucionar els problemes detectats”, ha assenyalat respecte a l’anterior mandat i al model d’executiu que defensa la seua coalició.

Amadeu Mezquida ha ressaltat “gestos” de Compromís per a avançar en la negociació i aconseguir “un govern de coalició progressista ampli” i ha destacat així la decisió de renunciar al model de coordinacions administratives plantejats.

En aquesta línia, Compromís ha decidit, com ha agregat en un comunicat, fer “un altre pas” i cessar els coordinadors d’àrea actuals a l’Ajuntament, excepte als triats pel PSPV –Desenvolupament Econòmic Sostenible i Desenvolupament Urbà– com a “mostra de voluntat real” de “cedir” en el model de coordinacions administratives que defensava i de “intentar arribar a acords” amb els socialistes.

“DE LES PROPOSTES ALS FETS”

Compromís afirma que “passa així de les propostes als fets” i convida al PSPV a “fer el mateix amb les seues pretensions de màxims”
d'”obtindre una vicealcaldía” que “no s’ha imposat en cap ciutat on hi ha acord de govern entre Compromís i PSPV i que tampoc contempla l’Acord del Botànic”.

La coalició ha precisat també que no contempla “la possibilitat de girar l’alcaldia durant dos anys a la qual s’han referit alguns membres del PSPV en els últims dies”. “Aquesta proposta no respon a la realitat dels resultats de les eleccions del 26 de maig, en les quals Compromís va ser la primera força i va augmentar la seua presència en el consistori en nombre de regidors”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + onze =

art en blanc
ruta del grial massamagrell