25n
25N
25N

La compravenda d'immobles en la Comunitat Valenciana cau un 33,6% en relació amb l'abril de 2019

La compravenda d'immobles en la Comunitat Valenciana cau un 33,6% en relació amb l'abril de 2019
03/06/2020 -

La compravenda d’immobles en la Comunitat Valenciana va baixar un 33,6 per cent a l’abril en relació amb el mateix mes de 2019, la qual cosa va suposar el tercer menor descens d’Espanya, lluny de la caiguda del 43,4% de la mitjana nacional, segons un avanç de l’informe trimestral de l’Estadística Registral Immobiliària del Col·legi de Registradors.

L’entitat avança aqueix avanç per a reflectir l’evolució de l’activitat immobiliària espanyola durant el confinament, segons ha informat en un comunicat. Així, durant el mes d’abril d’enguany i en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, les compravendes d’immobles registrades en Comunitat Valenciana van caure un 33,6%, aconseguint les 7.379 transaccions.

En el conjunt del país, les operacions van passar de 82.966 a 46.985, un 43,4% menys. Cantàbria és la que presenta la menor caiguda, seguida de País Basc i Comunitat Valenciana.

En el cas de la compravenda només d’habitatges, la situació és similar. Si a Espanya la mitjana reflecteix un descens del 38,3% (amb 25.483 operacions), a la regió valenciana la baixada aconsegueix el 32,7% (3.921), amb el sisé resultat “menys dolent” d’entre els obtinguts per les diferents comunitats autònomes, i mantenint-se com la tercera regió que més compravendes registra.

Les 3.991 hipoteques constituïdes en la Comunitat Valenciana mitjançant la seua inscripció en el registre durant el mes d’abril representen una caiguda del 6,6% en relació amb l’abril de 2019. És menys de la meitat del que va caure a Espanya, on la mitjana reflecteix un descens del 15,8%. L’autonomia és la tercera que menor contracció experimenta en aquest apartat, superada per La Rioja i Catalunya.

Quant a les hipoteques sobre habitatge, la diferència amb la mitjana nacional no és tan acusada. Espanya cau de mitjana un 16,4%, mentre la Comunitat Valenciana -quarta en números totals- ho fa a un ritme menor (-11,6%), registrant en aquest cas la sisena menor caiguda, amb 2.791 inscripcions. En general, l’impacte de l’estat d’alarma sobre les hipoteques està sent “més moderat”, segons els registradors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − set =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus
ruta massamagrell