caixa popular

El projecte Life Future facilita la compra verda a València

El projecte Life Future facilita la compra verda a València
29/03/2018 -

El projecte europeu ‘Life Future’ s’allarga fins desembre de 2018 amb l’objectiu de seguir facilitant que les licitacions de l’Ajuntament de València per a la compra de mobiliari urbà es realitzen amb criteris mediambientals i sostenibles a través d’una ferramenta dissenyada ex professo i anomenada GUF TOOL. L’Ajuntament de València participa així, a través de Las Naves, en aquesta iniciativa emmarcada en el programa ‘Life’ de la Unió Europea.

La ferramenta GUF TOOL de ‘Life Future’ està adreçada als responsables de compres d’aquest mobiliari, als quals guia durant el procés de licitació, des de la generació dels requisits ambientals que han d’incloure en els seus plecs de condicions, fins a l’avaluació ambiental comparativa entre els diferents productes per aconseguir una compra pública verda.

Segons explica el regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, l’ampliació del termini de duració del projecte “permet que es realitzen un major nombre de licitacions amb aquesta ferramenta, que les empreses s’animen a complir els criteris sostenibles i que siga un model per a instal·lar-se de manera definitiva amb el temps en l’Ajuntament, per complir així amb la nova llei de contractes de l’administració pública”.

A més, s’ha calculat que la incorporació d’aquests productes sostenibles suposarà una reducció de fins a un 26,5% del seu impacte sobre el calfament global, d’un 15,5% del consum d’energia i fins a un 10,8% del volum de residus generats. “Este projecte suposarà una ampliació del mercat europeu d’aquests productes respectuosos amb el medi ambient i impulsarà la seua competitivitat a través de l’eco-innovació”, ha dit Jaramillo.

El projecte, que acabarà en desembre de 2018, permetrà també l’elaboració d’una guia de “compra verda” que s’incorporarà als processos d’adquisició de mobiliari urbà dels consistoris. Aquesta ferramenta estarà a l’abast tant de les administracions públiques encarregades de realitzar aquestes compres com dels seus proveïdors.

L’Ajuntament de València participa en aquest projecte junt amb l’Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, la Universitat Jaume I de Castelló, el Centre Tecnològic del Joguet AIJU, els socis europeus ACR+ (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclat i la Gestió Sostenible dels Recursos) i l’Ajuntament de Koprivnica (Croàcia).


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris