caixa popular

Compartir la nostra llengua, protegir el nostre patrimoni

Davant els fets del passat divendres, és moment de recordar la importància de la nostra llengua. La retirada de l’etiquetatge en valencià per part de Consum pot semblar alguna cosa sense importància i així ho han expressat fonts de Consum en assegurar mantenir la resta de vies de comunicació en valencià. No obstant això, cada xicoteta reculada és un dur colp a la nostra llengua i al nostre patrimoni.

Aquests dies he estat revisant diferents tweets i coincidisc en gran part amb algunes d’eixes idees. El creixement d’una empresa o cooperativa a altres territoris amb altres llengües mai ha de suposar una reculada i una pèrdua de la identitat pròpia d’aquesta. Tant les institucions públiques com també la Plataforma per la defensa de la llengua ja han demanat a Consum que rectifique perquè un revés a la llengua i al cap i a la fi, és girar l’esquena al nostre patrimoni.

Vull aprofitar per a explicar una anècdota. L’altre dia una persona em va comentar que va aprendre algunes de les paraules del valencià gràcies a establiments públics. La llengua està present en les administracions públiques, en la carnisseria o en el forn i així es comparteix amb tothom la riquesa d’una llengua. Compartir una llengua sempre és una forma de protegir el nostre patrimoni en el temps.

Els refranys, les expressions, es transmeten en l’àmbit quotidià i ací els supermercats són un dels exponents on la llengua ha d’estar més present. Per això, sens dubte des de València Extra volem animar a Consum a rectificar eixa mesura perquè Consum és un dels supermercats valencians on volem poder comprar, mirar i cuinar en valencià.

Entre tots hem de sentir la llengua, parlar-la però sobretot compartir-la amb tots perquè és un dels grans tresors del nostre patrimoni.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris