25n
25N
25N

Comparses i Penyes de Paterna desenvolupen plans d'autoprotecció per a millorar la seguretat de les seues seus festeres

Comparses i Penyes de Paterna desenvolupen plans d'autoprotecció per a millorar la seguretat de les seues seus festeres
19/08/2020 -

Les comparses de moros i cristians i penyes coeteres de Paterna estan desenvolupant plans d’autoprotecció per a millorar la seguretat i prevenir emergències en els seus locals.

Amb aquesta iniciativa, que sorgeix de la Federació Intercomparses i d’Interpenyes, es coneixerà l’aforament real de cada local i, a més, s’establiran protocols anticovid que permeten prevenir la propagació del coronavirus en les seus festeres.

Els plans d’autoprotecció comprenen una memòria de riscos que avalua les possibles emergències que es poden produir en el desenvolupament de l’activitat festera. A més, indica xicotetes adequacions dels locals, per a les quals es requereix un alçament de pla del local i la implantació de mesures d’emergència quant a enllumenat i extinció d’incendis. Així mateix, en aquests plans també s’inclouen actuacions per a la prevenció d’agressions sexuals en els locals festers.

Respecte als protocols d’actuació per a evitar la propagació del coronavirus, els plans d’autoprotecció hauran d’anar adaptant-se a l’evolució de la situació.

També s’inclouran en els plans d’autoprotecció les accions a dur a terme en cas d’ús de la via pública per a actes privats de cada entitat, que hauran de comptar amb control d’accés i limitació de l’aforament, entre altres mesures.

A més, en cadascuna de les associacions festeres es designarà un responsable de seguretat, a qui es formarà perquè conega i trasllade com actuar en cas d’emergència, així com de les mesures per a combatre el coronavirus en les seues seus.

Amb aquesta iniciativa pionera, Paterna fa un pas més en la prevenció i seguretat relacionada amb el desenvolupament de l’activitat festera que, a més, cobra especial importància en aquests moments per la situació especial que vivim amb la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =