25n
25N
25N

La comparsa de Sagredo

Diverses empreses relacionades amb el PSPV de Paterna contractaren amb el consistori

La comparsa de Sagredo
12/06/2018 -

No poca polseguera ha alçat la investigació judicial contra l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i dos edils socialistes, Nuria Campos i Julio Fernández, per la presumpta adjudicació irregular del contracte dels concerts del passat Halloween en la localitat. La jutgessa que instrueix el cas investiga si es va poder afavorir a amistats dels socialistes. Encara que l’origen del cas és aquesta contractació, tot indica que les recerques que s’estan duent a terme van molt més allà i afecten, no solament a l’empresa que va resultar adjudicatària, Espectáculos y Producciones Artísticas Más SL, sinó també a moltes altres empreses per guardar relació amb la tinent alcalde de Paterna, Nuria Campos.

La recerca duta a terme per aquest diari en col·laboració amb El Salto Diario País Valencià ha pogut verificar múltiples empreses que mantenen estrets lligams amb Campos. El nexe de totes elles és una de les comparses de Paterna: la Comparsa Almogàvers. En ella conflueixen la tinent alcalde socialista i els socis de totes aquestes companyies, que segons va denunciar públicament la portaveu del PP de Paterna, María Villajos, haurien rebut adjudicacions per un valor total de més de 100.000 euros.

La llista d’Almogàvers

Un dels noms que apareix en la llista de socis d’Almogàvers és Mario Forner Pla, administrador de la societat Espectáculos y Producciones Artísticas Más SL, adjudicatària del contracte de les festes de Halloween que va ascendir aproximadament a 17.500 euros més IVA. L’adjudicació es va dur a terme malgrat els informes en contra de la secretària municipal i l’àrea de Contractació, i va tindre lloc tres hores abans de l’esdeveniment, per via d’urgència i fora de l’ordre del dia en la Junta de Govern Local.

Forner és també administrador de Soportes Led Valencia SL, i soci de Eventos Táctica SL. En aquesta última comparteix propietat amb el marit de Nuria Campos, Joan Vicent Díez Lleonart, amb el qual també manté una relació d’amistat. Precisament Díez “va cuinar” un contracte de 6.000 euros per al muntatge d’un concert de Seguridad Social en 2016 que va beneficiar a una empresa de la parella de Forner, ALTV Producciones Artísticas SL, tal com va desvetlar ahir el diari Levante-EMV.

Així mateix, el marit de Campos, conegut en el municipi com Juanvi, és l’administrador d’una segona empresa, Sagarmanta SL, que ha signat almenys una desena de contractes menors amb la Generalitat Valenciana i amb altres consistoris, com el de València. Segons fonts paterneres, aquesta empresa és una històrica en l’organització d’esdeveniments i espectacles d’oci en la localitat. A més, cal recalcar que el director de Sagarmanta SL, José García López, ocupa també la presidència de la comparsa.

Víctor de la Fuente és altre nom subratllat. Secretari d’Almogàvers, és soci únic de DLA Ingeniería y Consultoría Técnica SL. La societat és altra contractista de l’Ajuntament. Sense anar més lluny, per exemple, fa dos mesos va ser adjudicatària d’un contracte per valor d’entorn a 7.500 euros. Dóna la casualitat que DLA va participar en l’organització de la Gran Fira de Juliol de València l’any passat, igual que l’anteriorment esmentada Sagarmanta.

Joan Vicent Díez i Juan Antonio Sagredo

Altra de les empreses que podria estar sota sospita és Avant Pro Event Solutions SL, l’administració de la qual recau en Joan Vicent Díez i dues persones més. Fins al 19 de desembre de l’any passat, també figurava com a administrador d’aquesta compañia José Hipólito Rodríguez. Tant Hipólito com la seua parella, María del Valle García López, formen part d’Almogàvers i componen una empresa amb Juanvi i la seua dona, la tinent alcalde Nuria Campos: Enlace de Imágenes y Sonido SL.

La llista de la comparsa també arreplega el nom de Ibán Herrero Atienzar, fins fa poc soci únic de Cohemar (Construccions José Herrero Martínez SL). A aquesta empresa se li va adjudicar en l’estiu de 2017 el contracte de lloguer de la seu actual d’Aigües de Paterna, l’empresa mixta que controla part de les aigües de la localitat. El contracte ascendeix a un import proper a 2.000 euros al mes, un total de 23.328 euros anuals, segons el Portal de Transparència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + tretze =

CCCC