caixa popular

Company: "La digitalització és l'eina tractora de canvi del sector industrial"

Company: "La digitalització és l'eina tractora de canvi del sector industrial"
07/06/2017 -

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha inaugurat en Aitex la jornada ‘Cap a la quarta revolució industrial’ on ha defensat que “la digitalització és l’eina tractora del canvi del sector industrial”.

“Per a açò -ha afegit- les empreses han d’estar preparades, disposar de les millors i més avançades eines i comptar amb personal altament qualificat”.

Segons dades de 2016 el percentatge d’empreses manufactureres que aposten per la digitalització situa a la Comunitat Valenciana al mateix nivell de Catalunya i Castella-La Manxa, per darrere del País Basc.

Si s’atén als indicadors regionals en matèria d’innovació, la Comunitat supera la mitjana europea i nacional en vendes d’innovació en nous mercats amb un índex de 0,44 enfront del 0,3 de mitjana nacional i el 0,2 a Europa. Al mateix temps que superem la mitjana nacional en registre de patents europees amb un índex del 0,22.

Per a Júlia Company, malgrat que les indústries “estan fent un esforç notable” entre tots hem d’aconseguir que aquests nivells vagen creixent.

En aquest sentit Company s’ha referit al fet que la major part de les convocatòries d’ajudes del Pla de R+D+i Empresarial de lIvace té per objecte facilitar la digitalització de les empreses.

“Amb aquest pla -ha afegit- volem augmentar la dimensió de nostres pimes, diversificar la seua activitat empresarial i servir de plataforma per a desenvolupar nous projectes innovadors”.

La directora general de lIvace ha anunciat que en les pròximes setmanes es van a concedir les ajudes de digitalització de l’exercici de 2016.

A més ha informat que en breu lInstituto va a signar un conveni de col·laboració amb l’Escola d’Organització Industrial i el Ministeri d’Economia per a desenvolupar de manera conjunyeix l’eina FADA, que permetrà l’autodiagnòstic digital avançat així com el programa Activa Indústria 4.0.

Aquest programa oferirà a les empreses de la Comunitat Valenciana assessorament especialitzat i personalitzat per part de consultores acreditades i amb experiència en la implantació de projectes d’indústria 4.0.

L’Ivace a Europa

Des del passat mes de març, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, és membre del Comité de direcció de la primera Plataforma Europea de Modernització Industrial (S3P-Modernització Industrial) creada per la Comissió Europea i on co-lidera un grup de treball sobre Indústria 4.o i pimes al costat de les regions de Castella i Lleó, Toscana i Hongria i el grup de treball de Tèxtils Innovadors al costat de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (Ateval).

Dins del grup de treball Indusrtia 4.0 s’està engegant una plataforma comuna, oberta a altres regions europees, per a intercanviar experiències al mateix temps que s’estan preparant diferents línies de col·laboració en les quals puguen involucrar-se, entre altres agents, els centres tecnològics i els *clusters innovadors de cadascuna de les regions participants.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats