25n
Orgull
Orgull

Treballes el 28-A? Tens permís per a anar a votar

La normativa obliga les empreses a concedir permisos perquè els seus treballadors i treballadores puguen votar el diumenge electoral

E.P

Treballes el 28-A? Tens permís per a anar a votar
04/04/2019 -

Queda poc per a la doble cita amb les urnes del 28 d’abril, quan valencians i valencianes depositaran les paperetes amb els qui volen que siguen els seus representants nacionals i regionals en els col·legis electorals i mesa que tenen assignada. No obstant això, precisament aquesta data de les eleccions autonòmiques i estatals de 2019 ha comportat que molts recórreguen al vot per correu per estar fóra de casa aquell diumenge i uns altres no tindran aqueixa sort i es pregunten com votar si treballen en eleccions i quins permisos tenen.

Així, segons l’Ordre 4/2019, de 25 de març, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que regula el permís perquè aquestes persones puguen exercir el dret a vot el 28-A, les empreses els treballadors de les quals siguen electors i no tinguen descans, hauran de concedir un permís per a això.

D’una banda, les treballadores i treballadors l’horari laboral dels quals no coincidisca amb el de l’obertura de les taules (obrin de 9 del matí a 8 de la vesprada) o siga menor a dues hores, no optaran a un permís retribuït. Sí que ho faran, en canvi, els qui tinguen un horari que coincidisca en dues o més hores i menys de quatre amb les hores de les taules, que tindran dues hores retribuïdes per a acostar-se als seus respectius col·legis.

D’altra banda, les persones que treballen en un horari que coincideix en quatre o més hores i menys de sis amb el de les taules, tindran un permís de tres hores; en el cas dels treballadors que coincidisquen en sis o més hores, gaudiran de quatre hores per a això.

Així mateix, la normativa autonòmica assenyala que en tots els casos anteriors, quan els treballadors o treballadores contractades a temps parcial realitzen una jornada inferior a l’habitual en l’activitat, la durada del permís ressenyat es reduirà en proporció a la relació entre la jornada de treball que desenvolupen i la jornada habitual de les treballadores o treballadors contractats a temps complet en la mateixa empresa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =