25n
25N
25N

Com votar les propostes veïnals de DecidimVLC 2018?

Fins al pròxim 5 de juliol estaran obertes les votacions dels pressupostos participatius de Decidim

Com votar les propostes veïnals de DecidimVLC 2018?
25/06/2018 -

Vuit milions d’euros a repartir entre els 16 districtes de la ciutat i els tres districtes de pobles. Els pressupostos participatius de DecidimVLC 2018 ja han arrancat, i els ciutadans ja poden votar, fins al pròxim 5 de juliol, fins a cinc de les propostes veïnals presentades. Unes propostes que necessitaran aconseguir un mínim de 30 suports per als districtes de ciutat, i 15 vots per als pobles, per a superar aquesta primera fase, i que arriben a l’estudi de viabilitat. D’aquesta manera, podràs repartir els teus vots a través de la web oficial de DecidimVLC.

Sens dubte, les propostes relacionades amb la creació de carrils bici destaquen notablement. I és que l’anell ciclista ha marcat un abans i un després en la forma de concebre la nostra ciutat. De fet, algunes de les peticions veïnals relacionades amb la mobilitat van encaminades a sol·licitar creacions de carrils bici en l’avinguda Primado Reig, General Avilés, ,Maestro Rodrigo o Cardenal Benlloch, però també la creació d’un cinturó ciclista per als Poblats del Nord i València o una connexió de ruta ciclopeatonal que comence a Albal, i continue per Catarroja, Massanassa, Parc Alcosa (Alfafar) i Benetússer per a connectar-ho amb València. Així mateix, una de les peticions més demandades, i que està rebent bastants suports és la relacionada amb baixar el carril bici de l’avinguda del Port a la calçada.

No obstant això, no és tot carril bici, ja que els veïns de València també aposten tant per la proliferació dels espais verds, amb la creació de diferents horts urbans o la plantació d’arbres en Plaça Espanya, com per a potenciar els espais culturals i de trobada entre els veïns d’un barri, gràcies a iniciatives tan interessants, com la creació d’un auditori a l’aire lliure en la Ciutat de l’Artista Faller, la creació d’un centre de joventut en Sant Marcel·lí per a tornar a connectar als joves amb les necessitats i preocupacions del barri o un gran parc de tobogans a Ciutat Vella, que funcione com un espai atractiu per als més xicotets.

DecidimVLC 2018 porta també una altra important novetat. I és que les propostes presentades per les Juntes de Districte no necessitaran comptar amb el suport veïnal, sinó que passaran directament a la següent fase per a ser estudiades pel Consistori. Així, sens dubte, alguns dels projectes presentats més destacats són la creació d’unes pistes poliesportives entre el Bulevard Sud i Gaspar Aguilar, la implantació de la zona taronja a Russafa, amb la finalitat de reservar aparcament per als veïns, o la creació d’un punt de trobada lúdica, per a totes les edats, en els voltants del CEIP 103, que després d’anys en barracons, per fi, han aconseguit que s’efectue la construcció d’un col·legi en condicions.

Just l’endemà que es tanquen les votacions de les propostes veïnals d’aquests pressupostos participatius, començarà l’estudi de viabilitat, que durarà fins al 14 de setembre. Finalment, entre el 15 i 30 de setembre, es procedirà a realitzar les votacions definitives de les quals eixiran els projectes que es duran a terme.

El corredor verd de La Punta, Un somni fet realitat?

La plataforma Horta és Futur, No a la ZAL presentava la seua proposta sobre el front litoral sud-est, amb especial recalcament en La Punta, amenaçada pel ressuscitat Pla Especial de la ZAL del Port (Zona d’activitats logístiques), que a més d’anar en contra de la sentència judicial dictaminada pel Tribunal Superior, tornaria a vilipendiar als veïns d’aquesta zona de València, que ja van haver de viure en les seues pròpies carns com els expropiaven les seues cases per a construir un solar que, suposadament, anava a acollir la ZAL i que, afortunadament, encara som a temps d’evitar que açò succeïsca.

Així, i en un nou intent per frenar la destrucció de La Punta, en els pressupostos participatius de DecidimVLC, s’ha sol·licitat la creació d’un corredor verd en el solar de La Punta, que connectaria el Jardí del Túria amb el Parc Natural de l’Albufera, mitjançant una infraestructura verda que també puga utilitzar-se pel gaudi de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − un =

torrent