25n
Orgull
Orgull

Com aconseguir el Passaport Covid de la UE en el teu dispositiu mòbil

Hi ha tres tipus de certificat covid: certificat de vacunació, certificat de diagnòstic i de recuperació

Com aconseguir el Passaport Covid de la UE en el teu dispositiu mòbil

La campanya de vacunació massiva a Espanya avança a bon ritme i ja són 27 milions de persones les que han rebut les dues dosis de la vacuna enfront de la covid-19. En un context d’augment de contagis, algunes autonomies es plantegen sol·licitar el Certificat Covid digital, més conegut com a Passaport Covid, per a accedir a l’interior dels bars i restaurants.

Malgrat això, el govern central, i també altres territoris, descarten usar aquest document digital per a aquesta finalitat i destaquen que el seu objectiu principal és facilitar la mobilitat entre països.

Així, existeixen tres tipus de Certificat Covid digital: el certificat de vacunació que indica que la persona ja ha sigut immunitzada amb una o dues dosis; després, està el certificat de recuperació per a constatar que la persona ha superat la malaltia en els últims 180 dies; i finalment, el certificat de diagnòstic, que és útil per a demostrar a l’hora de viatjar que la persona s’ha sotmés a una prova de covid.

Aquests són els passos que cal seguir en la Comunitat Valenciana per a poder tindre el certificat covid sempre a mà en el mòbil:

1.  Entra en la pàgina web de Sanitat.

2.  Introdueix el teu número SIP i data de naixement i especifica la data d’emissió de la targeta SIP

3.  Introdueix el codi que apareix en pantalla i prem “Validar”.

4.  Una vegada estiguem hàgem introduït aqueixes dades, comprovarem si els últims tres dígits del nostre telèfon mòbil que s’indiquen són correctes.

5.  Si són correctes seleccionarem “Enviar SMS”. En cas contrari, es podran modificar les dades de contacte.

6.  Haurem d’introduir el codi que ha arribat al nostre dispositiu a través d’un SMS i accedirem a una pestanya en la qual seleccionarem quin tipus de certificat necessitem, segons les nostres necessitats.

7.  Una vegada seleccionat, es descarregarà automàticament el document en PDF i s’emmagatzemarà en el dispositiu mòbil.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =