25n
25N
25N

Com sol·licitar una compensació de United Airlines per vols cancel·lats o amb retard?

Com sol·licitar una compensació de United Airlines per vols cancel·lats o amb retard?
07/12/2018 -

A pesar que les aerolínies intenten reduir al màxim aquest tipus d’incidències, no sempre és possible evitar-les. En aquestes situacions, conéixer els teus drets com a passatger sempre ix a compte. Per exemple, sabries com sol·licitar una compensació de United Airlines?

Com reclamar una compensació de United Airlines

No obstant això a Europa existe un reglament que protegeix els drets dels passatgers d’aerolínies, encara la majoria dels usuaris els desconeix. Segons dades de la companyia AirHelp, cada any, quasi 9 milions de passatgers pateixen incidències en els seus vols que els donen dret a algun tipus de compensació. No obstant això, menys del 15 per cent coneix els seus drets i menys del 35 per cent farà una reclamació.

Gràcies al seu equip d’advocats especialitzats en drets dels passatgers aeris, AirHelp ha pogut desenvolupar una App que amb l’ús de la intel·ligència artificial et permet saber en temps real si tens dret a alguna indemnització.

En cas de retard o cancel·lació del teu vol amb United Airlines, si existeixen les condicions per a obtenir compensacions hauràs de:

1. Sol·licitar un model de reclamació a la mateixa aerolínia
2. Emplenar tots els camps obligatoris
3. Adjuntar la documentació necessària
4. Formalitzar la teua reclamació segons la via indicada per l’aerolínia
5. Esperar la resposta de l’aerolínia

Si la teua agenda no et permeta dedicar temps a la gestió de la reclamació o prefereixes solucions més ràpides, pots aprofitar els serveis oferits per les companyies especialitzades a reclamar els drets dels passatgers com AirHelp.
En la web d’aquesta companyia o descarregant la seua App disponible per a iPhone o Android podràs gestionar en pocs minuts la teua reclamació. Rebràs constantment informació sobre l’estat de la teua sol·licitud i obtindràs directament en el teu compte la compensació de United Airlines gestionada per AirHelp. La companyia cobrarà una comissió sobre el valor de la compensació en cas d’èxit de la reclamació.

Amb l’augment de rutes internacionals i del tràfic aeri, l’aeroport Manises de València es posiciona entre els 10 aeroports més importants del país. Una notícia positiva per al turisme local, que alhora és sinònim d’una major practicitat en els desplaçaments per als residents que viatgen per treball o per vacances a l’estranger.
No tan positives són les dades dels retards i cancel·lacions de vols el percentatge dels quals creix d’acord al tràfic aeri. Conéixer els teus drets de passatger o disposar de la informació necessària en el moment oportú podria estalviar-te temps i diners.

Quines són les compensacions en cas de cancel·lacions i vols amb retard

El reglament europeu CE 261 que regula els drets dels passatgers d’aerolínies estableix la quantia de les indemnitzacions en cas de retards imputables a les companyies aèries.

Les compensacions de United Airlines, així com qualsevol companyia que opere en el territori de la Unió Europea, s’estableixen sobre la base de les hores de retard i la distància de la ruta:

  • 250 euros en vols de fins a 1500 km, amb mínim 3 hores de retard.
  • 300 euros en tots els vols amb un retard entre 3 i 4 hores.
  • 400 euros en vols amb destinació dins de la UE que superen els 1500 km o en vols d’entre 1500 i 3000 km amb mínim 3 hores de retard.
  • 600 euros per als vols amb rutes superiors a 3500 km.
  • 600 euros en vols entre una destinació de la UE i un altre que es trobe fóra en cas que el retard supere les 4 hores.

En cas de cancel·lació d’un vol sense un preavís d’almenys 7 dies abans de la data de l’eixida i una solució alternativa amb eixida del vol com a màxim una hora abans i arribada no més de dues hores respecte al vol original, la companyia haurà de compensar-te econòmicament. Les indemnitzacions varien des de 125 a 600 euros segons la ruta i el retard.

A més, si es produeix una cancel·lació d’última hora i la solució alternativa oferida no és compatible amb les teues necessitats, l’aerolínia haurà d’oferir-te:

  • Assistència en l’aeroport (aliments, begudes, allotjament si necessari).
  • Informació sobre els teus drets.
  • 2 telefonades telefòniques, missatges via correu electrònic o fax.
  • Un vol alternatiu que et permeta aconseguir la teua destinació al més prompte possible o el reemborsament del bitllet.

Algunes companyies com United Airlines, a més, ofereixen condicions especials per als seus passatgers. Per exemple, la possibilitat de reemborsament per a bitllets classificats com a reserva flexible 24 hores i una app que permet monitorar l’estat del teu vol.

De totes maneres, abans d’acceptar qualsevol solució alternativa quan es produeixen incidències com a cancel·lacions de vols, retards i overbooking, és recomanable informar-se sobre els drets del passatger. Açò perquè acceptar algun cupó podria suposar perdre el teu dret a obtenir una indemnització per la cancel·lació del vol o del retard patit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + onze =