25n
25N
25N

La Generalitat llança les ajudes urgents al lloguer, com sol·licitar-les?

Aquestes ajudes subvencionaran del 40% al 100% del lloguer en funció del grau de vulnerabilitat de la unitat de convivència

La Generalitat llança les ajudes urgents al lloguer, com sol·licitar-les?
07/05/2020 -

Són moltes les persones que s’han vist afectades per la crisi sanitària de la Covid-19. Tancament obligatori de comerços i suspensions temporals d’ocupació que han fet que algunes famílies hagen vist reduïts els seus ingressos de manera significativa. Per aquest motiu, i per a ajudar a minimitzar l’impacte econòmic i social de la pandèmia, la Generalitat Valenciana ha llançat una línia d’ajudes urgents al lloguer. A continuació, t’informem de tots els detalls per a sol·licitar-la.

L’objectiu d’aquestes ajudes no és un altre que alleujar el pagament del lloguer a les persones beneficiàries que, a conseqüència d’aquesta emergència sanitària, es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, i els resulta complicat fer front al pagament del lloguer de l’habitatge habitual. D’aquesta manera, la Generalitat ha establit unes ajudes que podran arribar des del 40% al 100% de la renda del lloguer – depenent del grau de vulnerabilitat de la unitat de convivència – encara que sense excedir els 650 euros al mes.

Així, se subvencionarà el pagament de la renda del lloguer corresponent a 6 mesos, podent-se iniciar aquest període a partir de la mensualitat d’abril, ja que com s’especifiquen a les bases, aquesta ajuda consistirà en un pagament únic.

Però, quins requisits s’han de complir per a sol·licitar l’ajuda al lloguer? En primer lloc, hauran de ser persones físiques titulars d’un contracte d’arrendament d’habitatge habitual, i que estiga afectada per un dels supòsits de vulnerabilitat econòmica: situació de desocupació, ERTO o, en cas de ser empresari, que haja reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que hagen suposat una pèrdua d’ingressos.

D’aquesta manera, per a tots els casos descrits anteriorment, els seus ingressos hauran de trobar-se per davall del límit de tres vegades l’IPREM per a poder ser beneficiaris de les ajudes. També ho seran si la renda de lloguer més les despeses i subministraments bàsics és superior o igual al 35% dels ingressos nets percebuts pel conjunt de la unitat familiar.

No obstant això, aquest percentatge podrà variar en funció de les següents particularitats, tenint en compte que als ingressos nets mensuals de la persona sol·licitant se sumaran els de la resta de membres de la unitat de convivència, produïts a l’abril. Així:

– La suma dels ingressos haurà de ser igual o inferior a 3 vegades l’IPREM, incrementant-se +0,1 per cada fill; +0,15 per fills en famílies monoparentals; i +0,1 per cada familiar a càrrec major de 65 anys.

– Igual o inferior a 4 vegades l’IPREM si existeix un grau de discapacitat igual o superior al 33%, dependència o malaltia que incapacite per a l’activitat laboral.

– Igual o inferior a 5 vegades l’IPREM, només si la persona titular del contracte té paràlisi cerebral, una malaltia mental o discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%, una discapacitat física o sensorial igual o superior al 65%, o malaltia greu que incapacite l’activitat laboral de la persona sol·licitant o de la persona que li cuida.

Aquestes ajudes, tenint en compte els criteris esmentats, també podran sol·licitar-se per a fer front a la devolució de les ajudes transitòries de finançament que les entitats bancàries hagen oferit a les persones sol·licitants, i que, ara, no puguen fer front a la seua devolució.

El termini per a sol·licitar les ajudes urgents de lloguer de la Comunitat Valenciana finalitza el 30 de juny a les 12.00 hores. La sol·licitud ja està disponible, i es podrà tramitar tant telemàticament, com presencialment, seguint les instruccions que es troben a la web habitatge.gva.es.

Si s’opta per tramitar-la telemàticament sense certificat digital, s’haurà de presentar el justificant i la sol·licitud generada als registres d’entrada dels serveis territorials i en els llocs establits en la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú. Els serveis territorials, mitjançant cita prèvia, podran ajudar en la tramitació.

Finalment, la Generalitat ha habilitat dos canals d’informació per a resoldre els dubtes sobre aquestes ajudes. La ciutadania podrà contactar a través del telèfon 963 866 000, o pel correu ajudeslloguer@gva.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 2 =