25n
25N
25N

Ajudes Pla Resistir de València: com i qui pot sol·licitar-les

El termini per a sol·licitar les ajudes del Pla Resistir de València està obert fins al pròxim 3 de març

Ajudes Pla Resistir de València: com i qui pot sol·licitar-les
12/02/2021 -

Ja es poden sol·licitar les ajudes del Pla Resistir de València. A partir de les 8.30 hores de hui, 12 de febrer, i fins al pròxim 3 de març, estarà actiu el termini perquè totes les microempreses i autònoms puguen sol·licitar aquestes ajudes directes que tenen com a objectiu rescatar als sectors més afectats per la pandèmia. Així, concretament, a la ciutat de València arribaran quasi 29 milions d’euros que es repartiran entre, aproximadament, 10.000 pimes i/o persones autònomes de la ciutat.

Però, com puc demanar les ajudes del Pla Resistir de València? Tan sols hauràs d’emplenar el formulari – es pot descarregar en https://www.valencia.es/apps/resistir2021 – i, posteriorment, presentar la sol·licitud en els registres municipals, o bé en el registre telemàtic de l’Ajuntament de València. Tens 20 dies naturals – fins al 3 de març – per a fer-ho. En aquest sentit, l’alcalde Joan Ribó ha aconsellat “no demanar-les el primer dia per a evitar saturar les xarxes informàtiques”, com ja ha ocorregut amb altres ajudes com les de Labora, que ha hagut d’ampliar el termini 15 dies més a causa del col·lapse.

I, qui les pots sol·licitar? Les persones autònomes i les xicotetes empreses de fins a 10 treballadors de la ciutat de València, que estiguen relacionades amb els següents sectors: hostaleria i restauració, venda ambulant, tèxtil, agències de viatge, gimnasos i clubs esportius, sectors culturals, com el cinema i les arts escèniques, i l’oci i l’entreteniment, entre altres.

L’objectiu és ajudar a aquells sectors que més dificultats estan tenint per a seguir avant a causa de les restriccions per a frenar l’expansió del coronavirus. En aquest sentit, com va explicar el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquests sectors representen el 30% de pèrdues del valor afegit i el 59% de la destrucció de l’ocupació, sense comptar que quasi la meitat dels treballadors de l’hostaleria segueixen en ERTO. “Són sectors decisius i necessari per a la nostra prosperitat”.

Així, els qui sol·liciten aquestes ajudes parèntesi del Pla Resistir rebran un fix de 2.000 euros, una quantia que es veurà augmentada en 200 euros per cada treballador o treballadora afiliada a la Seguretat Social, fins a un màxim de 10 treballadors. Sens dubte, la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que més ajudes directes dona al sector de la restauració, però també s’ha centrat en ajudes a aquelles persones més afectades per la pandèmia.

D’aquesta manera, el Pla Resistir també contempla altres ajudes com 8 milions per a l’oci nocturn i 7 milions per als sectors tradicionals, com l’artesania i els relacionats amb les festes; 17 milions d’euros per als més de 48.000 treballadors que segueixen en ERTO; una línia d’ajudes específiques de 8 milions d’euros per als 26.000 autònoms més afectats, que es complementarà amb les prestacions que reben de la Seguretat Social; així com una línia d’ajudes directes, dotada amb 80 milions d’euros, per a la cobertura íntegra, durant dos mesos aproximadament, de les quotes de la Seguretat Social dirigida a autònoms i empreses. Aquestes ajudes repercutiran en 170.000 treballadors, dels quals 43.000 són autònoms, i en 21.000 empreses.

A això cal afegir dues línies de l’Institut Valencià de Finances dotades amb 100 milions d’euros: es tracta, d’una banda, d’una línia de préstecs bonificats de fins a 750.000 euros per a les empreses vinculades amb l’oci, allotjament i restauració, i activitats connexes, a través de la qual l’IVF pretén mobilitzar 50 milions d’euros. Aquests préstecs inclouen una part no reembossable que podrà arribar segons els trams del crèdit fins al 30%; i, d’altra banda, es crea una línia per a préstecs participatius, de fins a 800.000 euros, “per a empreses amb una situació financera límit i que abans de la pandèmia sí que eren viables”. Amb aquesta línia, l’IVF pretén mobilitzar altres 50 milions d’euros.

Finalment, Turisme de la Generalitat Valenciana està preparant una línia específica que complementarà totes aquestes ajudes per a les grans empreses hoteleres de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + quatre =