25n
25N
25N

Com sol·licitar les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets a la Comunitat Valenciana

A partir del 22 de juny, la ciutadania podrà beneficiar-se d’aquestes ajudes que arribaran fins als 250 euros

Com sol·licitar les ajudes per a la compra de bicicletes i patinets a la Comunitat Valenciana
10/06/2020 -

A partir del pròxim dilluns, 15 de juny, els comerços de la Comunitat Valenciana podran adherir-se a la campanya de la Generalitat Valenciana de foment de la bicicleta i patinets, amb l’objectiu d’impulsar una mobilitat més sostenible. Unes ajudes que podrà gaudir la ciutadania, i que arribaran fins als 250 euros per la compra de bicicletes i patinets. En aquest sentit, a partir de la setmana que ve, s’habilitarà una aplicació informàtica perquè els comerços puguen començar a adherir-se.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dirigida per Arcadi España, anirà publicant, en la seua pàgina web, el llistat de comerços en els quals s’aplicarà aquesta ajuda per la compra de mitjans de transport sostenibles. No hi ha termini per a adherir-se a la campanya, però la ciutadania haurà d’esperar fins al 22 de juny per a gaudir d’aquests descomptes en les seues compres.

Com sol·licitar les ajudes per a la compra de patinets i bicicletes? Molt senzill. Tan sols serà necessari acudir a un dels comerços adherits a la campanya, emplenar la documentació necessària i, una vegada acreditada, es podrà beneficiar d’aquesta ajuda en el moment de la compra, ja que l’import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda. L’únic requisit serà residir a la Comunitat Valenciana.

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

En aquest sentit, España ha ressaltat que “la bici no és només per a estiu, sinó que cal incorporar-la a la mobilitat diària“. D’aquesta manera, el Govern valencià aposta pel “foment de mitjans de transport individuals i sostenibles que faciliten el compliment del distanciament social, garantisquen les demandes de mobilitat en un sistema inclusiu que no deixe arrere a cap col·lectiu i que preserven la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, sense abandonar la lluita contra el canvi climàtic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =