25n
25N
25N

Coneix com serà la nova esplanada del Parc de l'Oest

Més de mig milió d’euros transformaran l’actual esplanada que divideix el mític Parc de l’Oest en dues zones

Coneix com serà la nova esplanada del Parc de l'Oest
15/07/2020 -

El Parc de l’Oest és un pulmó per a les barriades confrontants. Encara que l’antic espai que abans pertanyia a l’antiga caserna de l’exèrcit de l’aire -d’ací el famós monument de l’avió que caracteritza el parc- ha crescut des que es va inaugurar l’any 1995, amb els anys s’ha quedat obsolet. Tot i que ara té una piscina municipal amb nombroses activitats, una àrea de sociabilització de gossos, i diferents llocs per a fer esport; la veritat és que el parc quedava dividit en dues parts per una esplanada per a alguns massa gran. El projecte de remodelació, propulsat per l’Ajuntament de València, invertirà més de mig milió d’euros en transformar la plaça central en un lloc verd, amb ombra, sostenible i més adaptat a les inquietuds europees. Com serà la nova esplanada del Parc de l’Oest?

Així ho ha presentat este matí el vicealcalde i regidor de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la ciutat, Sergi Campillo, on ha donat a conéixer el projecte de remodelació de la zona central d’este parc històric. El projecte té el termini d’execució en sis mesos i pretén que l’esplanada continue sent un lloc de reunió entre veïns, jóvens, i d’esdeveniments culturals. Este parc, germà del Parc de Benicalap, abans tenia una activitat cultural molt amplia, on es feien concerts a l’aire lliure, preseleccions de les Falleres Majors de València o representacions de teatre. Però, amb el pas del temps, l’espai ha caigut en desús i per tant, amb aquesta remodelació es vol reactivar l’activitat.

Una remodelació dividida en tres fases

La Fase 1 té com a objectiu transformar la part de l’esplanada. La Fase 2 serà a la part nord del parc (a la vorera de l’avinguda del Cid) i, per últim, la Fase 3 cobrirà la part sud del parc, on s’entra a la piscina municipal. El gros de la remodelació, anirà destinat al canvi de la part central, ja que és el lloc que necessita més reformes, on es vol donar una continuïtat d’espais d’ombra entre una banda i l’altra. “Ara mateix la zona central està ocupada per una àmplia plaça sense vegetació, sense ombra i amb barreres exteriors de 2.662.83 metres quadrats. A més, hi ha un escenari de 262,09 m², altres 2.400 m² de terrasses i només 626 m² de praderia”, diu Campillo. El que volen és unificar tot el parc sense perdre el lloc de recreació.

Amb aquesta finalitat, es continuara amb terra el desnivell existent entre la vegetació i l’esplanada. Es posaran bancs sobre un prat de gespa, arbres perquè donen ombra i a més es canviarà l’escenari. “És una taula molt gran i no fa falta tant d’espai. Per allò canviarem este lloc per una tarima de fusta més xicoteta. No ens preocupa la visió perquè la graderia irà creixent ascendentment”, recalca el regidor. La instal·lació elèctrica es mantindrà a l’escenari perquè es puguen celebrar esdeveniments culturals.

remodelació esplanada Parc de l'Oest

Recreació de l’escenari del futur Parc de l’Oest.

“Un espai amable per a tots”

Per a conciliar el lloc amb la naturalesa es retiraran les lloses de formigó, es produirà a la tanca d’accés i s’adequaran noves rampes per a resoldre el canvi de cota del parc, amb un redisseny de l’accés. “Volem fer una continuïtat de zones i d’ombres per a crear un espai amable, i no perdre esta gran quantitat de metres quadrats que a penes tenen ús”, ha explicat el vicealcalde. També s’aprofitarà per a fer un accés al parc per a totes les persones, sense discriminació de la seua condició.

Què pretén la transformació del nou Parc de l’Oest? Vol que es continue utilitzant per als veïns, embellir les zones públiques, fer una millor conservació de la vegetació, unificar el parc, eliminar la zona de grades però que sobretot, no perda la seua funció.

El projecte s’ha realitzat a través de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins Singulars, i serà publicat de manera imminent en el Perfil del Contractant de la web municipal per a la seua licitació. El projecte compta amb un pressupost de 525.725,51 euros. Els sis mesos d’execució s’ajusten a soles a la Fase 1. Les fases 2 i 3 començaran l’any que ve.

El vicealcalde ha volgut destacar la preocupació de l’Ajuntament d’invertir als barris. De fet, este projecte forma part d’un pla més ampli que ja es va presentar la candidatura anterior i que compta amb la remodelació d’altres zones verdes com el Parc de Marxalenes, el camp del Túria o la conciliació de l’horta als barris amb tradició en agricultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 11 =