25n
25N
25N

La nova imatge de Pérez Galdós: voreres més àmplies, nou carril bici i xicotetes places

L’eliminació del túnel de Pérez Galdós no arribarà fins que s’execute el projecte de remodelació definitiu de l’avinguda

La nova imatge de Pérez Galdós: voreres més àmplies, nou carril bici i xicotetes places
17/02/2021 -

El projecte de millora i recuperació d’espai de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta està un pas més a prop de convertir-se en una realitat. De fet, tal com va confirmar la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, “ja està el projecte redactat i els plecs per a la licitació de les obres per a poder iniciar-les al més prompte possible”. Amb un pressupost de 835.448,87 € més IVA i un termini d’execució de quatre mesos, aquesta actuació d’urbanisme tàctic canviarà per complet la imatge actual de Pérez Galdós, fins que s’aprove el projecte definitiu.

Però, en què consistirà? Sens dubte una de les principals actuacions, que a més resoldrà una de les reivindicacions veïnals històriques, serà l’ampliació de voreres fins als quatre metres en, pràcticament, tota l’avinguda. Per això, s’eliminarà un carril de circulació per sentit. Així mateix, es construirà un carril bici unidireccional – un en cada costat de l’avinguda –, que compartirà espai amb EMT-Taxi, de la mateixa manera que ja s’ha projectat a les Grans Vies. D’aquesta manera, el carril EMT-Taxi guanyarà amplitud i la planta viària actual es modificarà passant de 4 a 3 carrils de circulació – un per a EMT-Taxi i dos per a la resta de vehicles –.

En la zona del túnel, que es mantindrà com està, els carrils de circulació passaran de 3 a 1 en la superfície. I és que com va explicar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “mantenim la zona d’aparcament, però la millorem incorporant espai per als vianants perquè la ciutadania no haja de xafar l’avinguda quan baixe del cotxe”.

L’actuació prevista també inclou la creació de set nous passos de vianants que faran més accessible l’avinguda. Això també permetrà la recuperació de nou espai per als vianants, com les dues xicotetes places que es crearan en els encreuaments amb els carrers Jesús, i Cerdà i Rico. En paraules de Gómez, “a més de millorar la mobilitat, creem aquests dos xicotets espais d’estada a les avingudes, que manquen en l’actualitat de zones de descans”.

Finalment, es desplaçaran algunes de les parades de l’EMT per a acostar-les més a la ciutadania i fer-les més accessibles. I és que la idea és poder continuar generant parades dobles que permeten la parada de dos autobusos sense que hagen d’estar esperant en cua. De les 17 parades existents en Pérez Galdós, set es mouran.

Tota l’actuació es realitzarà seguint les directrius que marca la Guia de Disseny per a la Transformació Sostenible de l’Espai Públic de València. Així, l’actuació en aquestes dues avingudes, juntament amb la superilla de la Petxina, seran les primeres en les quals s’aplicarà.

L’eliminació del túnel, un projecte de futur

En tots els pressupostos participatius, l’eliminació del túnel de Pérez Galdós s’alça com una de les propostes més votades. I és que es tracta d’una reivindicació històrica que, des del col·lectiu Fuera Túnel, porten assenyalant. Si bé és cert que ja hi ha un compromís per part de l’Ajuntament de València per a estudiar de quina manera es pot eliminar, de moment haurà d’esperar.

De fet, com ha explicat Gómez, la problemàtica del túnel s’abordarà en la remodelació definitiva de l’avinguda. Per això, s’estan ultimant els plecs per a licitar el concurs d’idees, que tindrà lloc aquest mateix any, i en el qual es dissenyarà la nova imatge de Pérez Galdós i Giorgeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =